用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 delete
樓主: Gracemama
go

delete [複製鏈接]

常樂 的帖子

對的,係有機會考得好過精英班,今次嘅呈分試!因頭40名先可喺精英班裡,所以我應該喺40内!但呈分試嘅成績就唔知考得考好唔好啦~

醒目開學勳章

ckm327 發表於 12-7-24 19:52
咁操行嘅評語點樣先至叫靚仔呢?覺得老師比評語有d行貨, 有個拿A-同學嘅評語係:用功讀書,而另一位B+同學嘅 ...

我想問大家 ~ 請問你哋小朋友的小學做風紀之類會唔會mark係成績表
原來我女小學一向無mark架....對於我女呢D成績非最頂級,係中上游既,mark出黎係咪會好睇D呢?
佢學校所有服務生都唔會mark係成績表,但有某D服務係會出證書,主要睇負責既老師有無出比校長簽
但風紀就乜都冇....冇一個同學有證書....好像怪怪的...

ckm327  我學校有mark...所有課外活動&功積都會mark  發表於 12-7-31 18:42

我仔間學校做風紀都唔會mark落成績表到, 可能風紀太common吧!

shystc  原來大家都無mark既,是我自己一廂情願...  發表於 12-7-31 10:36

blueberry123 發表於 12-7-30 11:10
我仔間學校做風紀都唔會mark落成績表到, 可能風紀太common吧!

我地都係無MARK 係成績單上, 不過就有張良好風紀証書!  其實呢張都係升中時可以給INTERVIEW 中學看!  

有樣野我好WORRY, 我女上學期操行拿B+, 評語都幾好, 但下學期唔知係咪嚴緊左, 所以先至可以拿B, 評語仲係行貨TIM...........唉, 真係WORRY INTERVIEW 會唔會比人質疑! ,

woodst  老師比操行分好主觀, 有時未必囡囡操行上有問題, 不過向老師先了解  發表於 12-7-31 11:02

醒目開學勳章

antia 發表於 12-7-31 10:01
我地都係無MARK 係成績單上, 不過就有張良好風紀証書!  其實呢張都係升中時可以給INTERVIEW 中學看!   ...

我就是覺得....是否可以表現&當值%良好的出返張証書比小朋友....第時in中學時較好看嘛!
特別我女黎緊會升格為風紀隊長....

醒目開學勳章

antia 發表於 12-7-31 10:04
有樣野我好WORRY, 我女上學期操行拿B+, 評語都幾好, 但下學期唔知係咪嚴緊左, 所以先至可以拿B, 評語仲係行 ...

表面睇操行下降了,始終不太好看....
班主任有無講邊方面有問題引至操行下降,要阿女注意吓,希望改善後小六操行可升返上去

shystc 發表於 12-7-31 10:43
我就是覺得....是否可以表現&當值%良好的出返張証書比小朋友....第時in中學時較好看嘛!
特別我女黎緊會升 ...

你真係要同學校講講, 雖然我地不是為interview 而做風紀, 但她們真是有努力嘛!

shystc 發表於 12-7-31 10:50
表面睇操行下降了,始終不太好看....
班主任有無講邊方面有問題引至操行下降,要阿女注意吓,希望改善後小六 ...

她說上堂傾計!

antia 發表於 12-7-31 11:41
她說上堂傾計!
,
咁知道衰係咩,你要同阿囡傾下,上堂傾計,一來影響到班上堂氣氛,二來自己都會因為傾計,聽唔到書.

阿仔以前都係風紀,又係班長,誰知他上堂傾計,老師話知法犯法罪加一等,本來是B的操行扣減為B-。
:verycold: :verycold: :verycold:

ohnono 發表於 12-7-31 20:12
阿仔以前都係風紀,又係班長,誰知他上堂傾計,老師話知法犯法罪加一等,本來是B的操行扣減為B-。 ...

我都好驚...........呀, 好似你阿仔咁,由B 變成B- 講真, 唔通要靜到無聲先有B+ 咩, 有時好難架WOR! 我女始終是活躍果群!
‹ 上一主題|下一主題