用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教材閱讀 ENGLISH TIME VS DWE
go

ENGLISH TIME VS DWE [複製鏈接]

點解宜家無咩人講ENGLISH TIME套教材? 係咪唔好?

我現懷孕, 想買教材比BB幾個月開始接觸英文, 除了ENGLISH TIME 同DWE, 仲有咩可以選擇呢?

BTW我係全職MOM.

THANKS!!!
   1    0    0    0

回覆:ENGLISH TIME VS DWE

當初選english time,係覺得佢嘅內容比DWE新,一開始教完A-Z, 1-10, colors呢啲基本嘢,然後就教E-mail, computer, disc呢啲新字,又以電腦世界做故事主題,好似幾有時代感。而且對出版商都有信心,所以阿女歲半就開始用。

佢用得幾好,好細個就認得好多字,5歲去考Starters都很輕鬆。

YY Mom :-D

回覆:yy0601 的帖子

喺ya,  聽完妳講我有興趣,請問要用幾多錢呢?thanks!

Josephineso1116 的帖子

我喺08 年買,全套$58xxx!

我都係用english time, 佢比較全面, 唔係淨係教英文! 我都係用全套, 我女個半月開始用, 依家用咗兩年, 佢好多英文字都識!

我07年頭買嗰時係得英文,三萬蚊有找,重有免息分期。而家貴咗
YY Mom :-D

回覆:Josephineso1116 的帖子

Wah.  好貴

don't waste your money

好貴

回覆:kyramom 的帖子

有無得淘寶?

引用:我都係用english+time,+佢比較全面,+唔係淨

回覆:ENGLISH TIME VS DWE

真心 如果有心 書店圖書館 或上網都會有哂要既資料 我是用家 本身好aggressive 教育自己寶貝 所以唔會只買一套et 就心滿意足 自製教材 去圖書館 樣樣做足 越做就只會發覺根本不太需要用一套書限制自己同bb 當然呢啲sell 我時叫系統 但最後我都冇按佢時間表學習
始終小朋友越大越唔夠時間用 而家幼稚園學生都要溫書評估 又要備戰小一 所以我冇再推薦我身邊朋友買et 或任何要超過5000蚊的教材了

I have both. I think Disney is very good for babies, particularly their sing along/ play along songs. Main lesson of English time is good for kids, like 18 months or above. My son likes both of them very much. He is still watching them frequently and reading the books himself. But, I know some parents will just simply buy barney/ dora/ sesame streets as replacements for those materials. They are good as well.

‹ 上一主題|下一主題