用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 迦南幼稚園(九龍塘)N班上K班的問題??? ...
go

迦南幼稚園(九龍塘)N班上K班的問題???

想請教各位經驗媽媽...其實KLN TONG CANNAN N1升上K1難唔難?
學校雖說來年不收外來K1,但K班學位卻只有N班的一半而己...
其實我係諗唔清楚究竟來年考K時...可否當CANNAN是BACKUP呢?
請指教!

醒目開學勳章

引用:+本帖最後由+babaxmama+於+12-7-22+19:14+

原帖由 babaxmama 於 12-07-22 發表

想請教各位經驗媽媽...其實KLN TONG CANNAN N1升上K1難唔 ...
要睇走幾多N1

醒目開學勳章

通常都會報番N班間學校做backup,雖然冇話收梗但收番既機會點都高D!迦南值得一讚是唔係一開學就問你會唔會升K1交留位費,今年係二月先派通告,基本上大部份幼稚園都出哂結果,去定留到時再算啦!

要留意 2013 年9月 k1 迦南冇學卷喇..............
同埋之前有家長話學校問o左升 k1 意願之後冇俾 offer, 所以你最好問清楚.  但我個女番得係好開心o既.

冇學卷我都無咩所謂...課程深左,NET多左,資源好左我覺得仲好啦...
其實今年希望無壓力地博下心儀龍校...博唔到...都喜歡留在迦南架...(眼見朋友個仔讀得好開心同好乖),只不過就係唔知升0既機會大唔大

a_for_apple 發表於 12-7-24 10:53
要留意 2013 年9月 k1 迦南冇學卷喇..............
同埋之前有家長話學校問o左升 k1 意願之後冇俾 offer,  ...

問咗意願後冇 offer 的係九龍塘的嗎? 問意願都只係作統計啫, 如果最後想升的人數多過學額, 咁都冇辦法.  但九龍塘今年有 8 個新生喎, 咁冇理由會有人想讀而唔收架?

我又唔肯定, 我都係睇人o地 d post.  一定有人會走, 不過你預o左唔係 100% 升.  因為有好多班 pn