用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 父母的天職...保護孩子!
go

父母的天職...保護孩子! [複製鏈接]

http://www.mingpao.com/news/art/20120813/1639
   0    0    0    0

一斉遊行啦!! 呉鬼鼠上経、事情又不公布行程、一反一般高官出門慣例、因為身有屎、事後CARRIE LAM又出来解話、但説話内容混乱、昨日在大樹現場説的一番話、話是説了、but the content was hollow.  ZAAI UP.  
Mighty
love you for you
自分に負けるな!!

回覆:父母的天職...保護孩子!

最憎人攪細佬!可恥的洗腦教育!

再來就係我地要教曉佢地分辨是非,因為實在有太多野係我地控制唔到

D官成日都話本手冊只是指引、教師可以自行編教材、更係無可能LA、老師忙到死、圧力又大、辺有時間自行編教材AH。 決定推行的学校、亦不会譲老師自行編LA。 費話。 点解D官成日都覚得我地家長成班好似IDIOTS? 我地未讀過国民教育GA、所以係識自己NUM野個班来架!! 
Mighty
自分に負けるな!!

回覆:joyce1234 的帖子

我有朋友嘅仔女已成年,佢話本着良知都會參加遊行,我地身為應屆小一家長,更加要行出來撐!:;pppp:

will someone please convince me why i need to go to  protest on 29 july?

其実覚得無需要米NG去LOR. 班高官的子女全部都在外国OR讀国際学校的、点解? 不用解釈LA!! 「児」家就話比我地知、国民教育一定要推行、這是MAAK野LOGIC? 是政治任務比較多。 対他門来説、根本就是事不関己。我愛港、愛国、但不愛共産党、但指引是頌党、所以当然不想自己的小朋友学校有這科。 我小朋友是讀国際的、所以対我個人是没有直接影響、不過、我覚得没有国際、本地的分別、総知愛香港的人、就応該行出来、等我地下一代不会有洗脳教育。 
Mighty
自分に負けるな!!

一定要今年推? 我真係攪唔清有何理由。除非有人認為唔推既話,香港學生會立即圍堵中X海,立即做反。

啱啱聽新聞,教局局長話:其實家長憂心嘅部份,只係佔教材的3﹪啫

局長,不如我煮碗飯比你仔女食,放3﹪毒藥落去,3﹪啫,吾多喎,包吾會即時死得,你放心食啦!

點解香港而家d主要官員思維同logic咁奇怪???簡直禍港!

雖然摛日遊行熱到暈,不過值得!

成班根本就係無野講、所以就乱UP一通、完全無POINT. 琴日真係好熱、不過好開心有禁多人去、ALTHOUGH班狗官仲係堅持己見(因為同自己無直接関係)、起馬我地発左声、覚得尽左点綿力、但抗争只是剛開始、希望有心家長、継続支持各種反対活動。
Mighty
自分に負けるな!!
‹ 上一主題|下一主題