用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖保祿天主教小學 2012/2013 聖保祿天主教小學小六
樓主: YongXin
go

2012/2013 聖保祿天主教小學小六 [複製鏈接]

回復 Rattie 的帖子

介不介意講如你女兒或女兒的同學總平均分,可以在那個Band? thanks

引用:回復+Rattie+的帖子 介不介意講如你女兒或

原帖由 sauwaileung 於 12-12-11 發表
回復 Rattie 的帖子

介不介意講如你女兒或女兒的同學總平均分,可以在那個Band? thanks ...
我哋個年代,阿女係 band 1, 平均分係 b, 已經有優良獎。佢頭兩次呈分 6 科,3a3b, 2a4b。平均分 a 既,會係級 top 10 架喇。我記得有次攞咗成績表,响麥記聽到一家四口傾自行,阿媽話最緊要係睇個平均分,我遠距離昅到係 a, 嘩,勁!跟住個媽咪話,班主任講可以揀間好啲既學校喎。嗱,我問我女班主任時,佢既意見係: 我女成績中上,未係標青。不過自行時,我冇揀隔離,老師响班上會問邊個冇填 spss,阿女班大概有 6~7人。

回復 laumanwinnie 的帖子

Hello laumanwinnie

看來我們班小姐都順利轉型,享受中學生活。

你說得對啊,我只能在旁急,等佢『摸著石頭向前走』。昨天派的中測,文言文很深啊,大部份同學都合格,我覺得她們很叻了(因我都唔識答)。

回覆:2012/2013 聖保祿天主教小學小六

呀囡 一直考試平均分是b, 但第一次報分試平均分失手得c,因為英文和中文只得c,其他科都是a 和b,是否平均分得c不能過隔離呢?真擔心

引用:呀囡+一直考試平均分是b,+但第一次報分試平

原帖由 TTMA 於 12-12-16 發表
呀囡 一直考試平均分是b, 但第一次報分試平均分失手得c,因為英文和中文只得c,其他科都是a 和b,是否平均分 ...
一次平均分攞 c 過隔離係絕對冇問題,放心!自行揀佢做首選,唔洗揀第二間,跟住大抽獎甲一乙一都係填佢,唔好填錯冧把就得喇。加油考好埋其餘兩個試!

引用:回復+laumanwinnie+的帖子 Hello+laumanwi

原帖由 piggy-ma 於 12-12-12 發表
回復 laumanwinnie 的帖子

Hello laumanwinnie
你哋嗰 d 乾著急,摸石頭,掉西瓜,我依家仍然一樣享受梗。。。

回覆:Rattie 的帖子

乜唔係自行派位不需要入表嗎?因為小學學生不用interview !

引用:乜唔係自行派位不需要入表嗎?因為小學學生

原帖由 TTMA 於 12-12-16 發表
乜唔係自行派位不需要入表嗎?因為小學學生不用interview !
SPSS 的確係唔會 in SPPCS 既學生,不過反正你係一心一意升過去,自行揀佢以表誠意嘛,小學會同你收表,叫阿女攞返學校就得,我覺得中小學都會統計有幾多學生揀直屬。

回復 YongXin 的帖子

阿代表,要自行揀學校,會唔會同阿女更上層樓試第二間呀?
又。。。我女有冇機會再次做你寶貝嘅師姐?

醒目開學勳章

引用:回復+YongXin+的帖子 阿代表,要自行揀學

原帖由 Rattie 於 13-01-10 發表
回復 YongXin 的帖子

阿代表,要自行揀學校,會唔會同阿女更上層樓試第二間呀?
芧報C校芧報直資只交了隔離中學表返學校, 盡地一㷛也.. 從一而忠. 她不是另一個我, 阿女性格能力要先於父母心底的期望, 願她努力平穩過渡做一個好SPSS學生.

YongXin 發表於 13-1-11 07:53
芧報C校芧報直資只交了隔離中學表返學校, 盡地一㷛也.. 從一而忠. 她不是另一個我, 阿女性格能力 ...

先對子女有合理嘅期望
跟住去選對的學校
好明理嘅父母!
你寶貝瞌埋眼都碌到入去隔離喇
fingers crossed!
九月晌樹開中一 topic 呀 ~ 相信有好多家長都會撐場!

醒目開學勳章

回覆:Rattie 的帖子

今次又係保到平均B. 中作同Gen Eng神奇地攞到A 以大小姐慢熱被動C文的性格, 隔離還是最適合的.

引用:今次又係保到平均B.+中作同Gen+Eng神奇地攞

原帖由 YongXin 於 13-01-12 發表
今次又係保到平均B. 中作同Gen Eng神奇地攞到A 以大小姐慢熱被動C文的性格, 隔離還是最適合的:fu ...
GE 攞 A 唔出奇,我女都試過。嘩,中作 A?? 阿女同我講作文老師頂多係俾 85 ~ 86分,佢唔洗攞 c 都偷笑!作文高分好著數架真係!叻女!

引用:今次又係保到平均B.+中作同Gen+Eng神奇地攞

原帖由 YongXin 於 13-01-12 發表
今次又係保到平均B. 中作同Gen Eng神奇地攞到A 以大小姐慢熱被動C文的性格, 隔離還是最適合的:fu ...

‹ 上一主題|下一主題