用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 可唔可以分享一下各區派位情況 ?
go

可唔可以分享一下各區派位情況 ? [複製鏈接]

女女黎緊升小六,想知下今年派位的情況

而我知今年九龍城區
有人第3志願入到銀禧
迦密第二志願入唔到

各位媽媽,可唔可以分享下今年的派位情況。
   0    0    0    0

沒有人可以分享嗎 ?
其實我想知有無一些英中放第二or三都入到,好似kl3銀禧咁 !

我相信無人回應你的原因是,其實真係沒有一個準則,入到第一志願並不代表自己想選的中學,真係要睇幾方面,如你小朋友係b2尾或b3頭的學生,你又要選b1的學校為第一志願,咁一定跌到好後啦!但你跟隨小朋友的banding宜選番b2或b3的學校為第一志願(這志願你不喜歡的),咁咪派得好囉!

lopoto 發表於 12-7-18 18:11
沒有人可以分享嗎 ?
其實我想知有無一些英中放第二or三都入到,好似kl3銀禧咁 ! ...

我知黃笏南和開平有。

黃笏男我地放第四,抽到。

樓主你問呢個問題令我聯想到等如有人在這裡問有沒有人中過六合彩?
有的答買一張就中,有的答要買十張,有的又答買了一千、一萬張都唔中,有的甚至買了一世都唔中!最後都係冇答案,因為係靠運氣。

生媽媽  全認同  發表於 12-7-19 19:32
:verycold: :verycold: :verycold:

或者我會問九龍城區今年的家長頭三志願甚至四、五、六的排列方法,看看那些學校是必選,必排重好過知道人地派去邊!

生媽媽    發表於 12-7-19 19:35
sowasabe  係你高手懂得帶出問題既要點,我都好想知九龍城排位情況加中標機率  發表於 12-7-19 16:45
:verycold: :verycold: :verycold:

又要成績好、又要學校Banding高、又要隨機no靚、又要幸運之神、又要填校醒。中三甲困難,只要間學校是否你杯茶啫。
‹ 上一主題|下一主題