用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 K.2 背主禱文??
樓主: yingdada
go

K.2 背主禱文??

我記得小時候我讀書時返學放學都要背誦經文和唱聖詩,仲會有聖經堂,我覺得冇問題。

醒目開學勳章

回覆:K.2 背主禱文??

我囡囡學校每星期都有聖經堂, 每朝早會會祈禱唱歌, 囡囡又有機會響早會領禱練下膽, 我覺得好好呀

actually our little girl can 背主禱文 at home since she was around 20 months, it is normal for a Christian school to pray everyday, we are amazed of her memory...

yingdada 發表於 12-7-16 18:19
明白了,睇黎係我小見多怪喇。我會調整一下想法,謝謝各位!

欣賞你的胸襟.
宗教教育同時亦是很重要的人格教育及心靈教育.當你慢慢發覺你小朋友品格如何被塑造,你越會欣賞學校咁重視信仰.

如果教會學校講聖經背主禱文係hard sell, 咁唔讀咪唔sell囉....學校講福音係賣野俾家長學生?真係無言.......唔認同, 唔想仔女知可以唔揀呢d 學校, 又要讀又要投訴o既就太過了...

btw, 唔係話樓主...樓主只係想知道下o者...我囡k1已經識背主禱文啦

回覆:K.2 背主禱文??

我囡黎緊升K2,佢學校係基督教,早上會有早會同祈禱~正常不過呀

回復 titanlow 的帖子

我都係唔明先問下姐,唔駛叫人"唔鐘意就咪讀law" 咁樣掛

回復 yingdada 的帖子

呢位媽媽, 你無睇到呢句咩'btw, 唔係話樓主...樓主只係想知道下o者...我囡k1已經識背主禱文啦'....同埋...我無寫唔鍾意就唔好讀喎....我係講緊d人又要讀教會學校又要話人地傳福音hardsell o者...

冇壞