用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 喇沙小學 有冇人昨天係亞洲買左新校服?
go

有冇人昨天係亞洲買左新校服? [複製鏈接]

你地有冇發覺見白恤衫好似白得黎好藍咁?同條褲D色都唔MATCH既.....我覺得好似怪怪地咁...
   0    0    1    0

貢獻勳章

咁多年來我從未在學校買過校服,我一直都係去X綸買,價錢唔係貴好多,但質料就感覺好好多,睇見亞仔同隔離個比較 (亞洲同X綸),亞洲無咁挺,雖未至於起毛粒,但摸落有D起餅!

另外,PE衫要小心,一定要洗過先好著,因為會甩色,甩到 under 同白襪都染有紅色,勁差!

mk3288  PE衫是否指運動衫?  發表於 13-7-13 21:39

貢獻勳章

回復 沖廁 的帖子

X綸買恤衫,唔駛自備校章,佢地有埋。

另外要留意:

Summer: 白短袖恤衫連校章 (不用打校 tie) + 白色短褲 + 黑色皮帶 + 白色及膝長襪 + 黑色膠底皮鞋

Winter: 白色長袖恤衫加校 tie (無需校章) + 灰色短褲 +  黑色皮帶 + 灰色及膝長襪 + 黑色膠底皮鞋 + 校褸(P.1-2 = 棗紅色校褸;P.3-6 深藍色褸)

貢獻勳章

babie2, please see all the conversation of this topic. You will get the answer.

純粹多年來個人經驗, 畢竟自己父母30幾年前都係幫趁呢間, 著開有感情.

貢獻勳章

今年 PE 衫終於都換供應商啦, 希望有改善啦!

引用:今年+PE+衫終於都換供應商啦,+希望有改善啦

原帖由 joemyt 於 13-07-14 發表
今年 PE 衫終於都換供應商啦, 希望有改善啦!
但願如此!冬季PE褲著兩野就穿哂,D蹟又洗吾甩。希望依間校服商有改善啦!

回復 joemyt 的帖子

请-問金x篮色校縷可以嗎?好似深色的及钮不是金色。得吾得?

回覆:霖霖B媽咪 的帖子

冬天白色PE衫都一样,著幾次就好舊,好難洗得白

貢獻勳章

回復 tomarry 的帖子

前幾天剛剛同亞仔在金x買了校褸,係藍色鈕,我叫佢換返金色,即換無問題唔駛加錢。今年金X校褸D料靚左,比去年的好。

金x係貴好多,上星期六買剩校褸,成為$8??,同亞洲買要$4??.見校褸深色及藍色紐,唔取一買,售貨姐姐話學校唔在意深淺颜色喎,
请問金x要幾多錢?

貢獻勳章

我上個星期二在金X買,都係淨買校褸一件,唔記得係 $358-HKD 定係 $385,一定唔過四百,你會唔會攪錯!!!

我在亞X買過校褸,好薄,料差;金X用料始終靚D ! Sales 姐姐都係咁同我講,但我話最好換返金鈕,費事亞仔比人眼望望。

末買校褸,剩係買佐2件白衫、l條長褲、2條短褲、長短冷衫各1。

回覆:有冇人昨天係亞洲買左新校服

我上年在亞洲買校服,貪方便!點知將件紅色校褸去乾洗,成個校將掉落了,原來發現嗰校將只用雙面膠紙貼上!我真係冇諗過原來不是鏠上去!

貢獻勳章

我都唔明點解用左 "亞洲" 幾年都仲唔換?D料真係唔掂!

我今年終於出左去金X買夏季校服, 貴好多, 不過D料真係靚好多....想問下冬季白恤衫同短褲分別幾錢?諗緊係咪都去金X買....不過又怕麻煩...要特登同阿仔出去....

回覆:bb2 的帖子

yvonne529 發表於 13-10-8 14:10
我上年在亞洲買校服,貪方便!點知將件紅色校褸去乾洗,成個校將掉落了,原來發現嗰校將只用雙面膠紙貼上! ...

係呀...有同學仔媽咪又係咁同我講, 話個校徽竟然係貼上去...真係諗都無諗過咁求其

貢獻勳章

金X即場車校章, 車左無得換, 所以要試清楚, 我就係衰左, 無帶亞仔出去, 買大左件褸!
‹ 上一主題|下一主題