用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 有無人放浸大王錦輝小一位?
樓主: bobbi
go

有無人放浸大王錦輝小一位? [複製鏈接]

winnie@pooh 發表於 12-7-13 13:19
個廁所非常先進, 你以為前面係鏡, 原來係男廁!! 完全不可以接受!! 男女廁幾乎係打通的

...
我諗...你係入錯咗男廁....

JASMINE1020 發表於 12-7-13 09:01
咁都得!!!!!
我個女on waiting list, 打電話比佢, 就話冇位,不用來電, 有位就通知,
即是話waiting是 ...
Waiting list都有先後次序排的啊!
我之前打去問都係話冇位.
都係寫多幾封信去打動校長, 之後就收咗喇!

回復 童夢2011 的帖子

U mean last year WKF accept ur kid after u send more letters?

iriskwokmama 發表於 12-7-15 21:17
回復 童夢2011 的帖子

U mean last year WKF accept ur kid after u send more letters?

係今年.
我都係之前打咗幾次電話去問, 都係話冇位,
有位時會跟分數call.
不過, 我有朋友做緊家長義工,
佢地話我聽, 同分的小朋友好多, 打誠意牌都好緊要,
之後我都寫咗幾次信, 唔知係唔係有幫助, 不過六月尾時就有offer.

回復 garyz88 的帖子

Garyz88,

I believe you got to the wrong toilet.  They werre through at the entrance washing area, but efinitely not the toilet inside.  Pls revisit and have a better investigation, if you have a chance.

The next thing is Pui Kiu and WKF are 2 totally different school in teaching method or many perspective.

To consider a school for your child, it not weight by the "shcool fees", but the teaching methods and mission of the school if it fit in your thought.

醒目開學勳章

大家唔洗擔心, 我朋友上年8月31日都收到學校call去註冊, 佢小朋友本身仲要rejected的.  其實好多人最後都會放位.  even開學後亦有人走.  你肯等, WKF實有位.

garyz88 的帖子

其實好似係洗手的地方共用,我入過男廁並不見任何女士出現,見到的話一定會以為自己入錯女厕!

男、女洗手間並不相通,是分別設於中庭(atrium)的兩面(是相對面,中間隔着幾十呎中庭空間),男、女洗手間各自左右兩邊分別為洗手間及更衣室。所以很大機會是其中一位男訪客或女訪客入錯洗手間。

醒目開學勳章

winnie@pooh 發表於 12-7-13 13:19
個廁所非常先進, 你以為前面係鏡, 原來係男廁!! 完全不可以接受!! 男女廁幾乎係打通的

...

係呀,厠所肯定唔係相通的。如果係就太可怕了。仲有寫信都好有用,我識有幾個小朋友都係家長寫信就入咗。加油
‹ 上一主題|下一主題