用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 中學交流 鄧鏡波學校(九龍)交流區
樓主: helenting
go

鄧鏡波學校(九龍)交流區  

請問 鄧一年有幾次測驗 同 考試 ?

回復 TracyC 的帖子

兩測, 兩考~~

各位大家好,我個仔今日去咗面試喇,我地都好鍾意呢間學校,希望佢入到啦

helenting  Good Luck~~  發表於 13-3-25 15:38
bb613  Good Luck !!  發表於 13-3-24 23:42

各位媽咪:
統測又派卷了, 成績如何?我仔有兩科science,geog,唔合格, 得三十幾分, 係咪好難呀?

bb613 發表於 13-4-11 13:40
各位媽咪:
統測又派卷了, 成績如何?我仔有兩科science,geog,唔合格, 得三十幾分, 係咪好難呀? ...
亞仔星期一晚開始發燒到今日都未返學, 我都好心急想知D成績, E+只係知道數學一科ONLY~~

回復 helenting 的帖子

最緊身體好番先講, 今日學校放假休息多一天吧!

Science & Geog 亞sir 話有史以來差, 話佢地唔勤力和上堂唔留心, 好多人唔合格, 唔知亞仔有冇講大話.

回復 bb613 的帖子

我個係啲成績都係好差,佢就賴因為係英文睇唔明,呀sir話中二可能入唔番英文班,希望佢聽到識反省啦!

回復 yikyanwong 的帖子

入唔入到英文班要睇英文成績, 全級頭38個可入英文班.
我仔仍然唔自律,比人迫溫書, 點會好成績。

唉...我個仔唔單止唔自律, 就算迫咗都無用, 仲要測驗考試時係度玩野, 無心情就玩唔做, 我真係直頭心力交碎...

唉! 我都比佢激死!
佢話我再迫佢溫書, 就突登考差d, 唔care 成績, 合唔合格無所謂 !

阿仔昨日派左成績表,中文科卷三唔合格,請問你知唔知係嘜嘢嚟你個仔得兩科唔合格都算好啦,我個仔有四科呀,我真係重驚過佢

唉...我個仔仲勁吖, 我都唔知佢點考試架, 見到佢張成績表, 真係..............

個仔唔出聲驚我鬧, 佢仲衰, 中文卷,一,三,五都唔含格, 連science,geo 共三科不合格.

卷三是視訊/聆聽之類, 亞仔總之藉口多多, 話聽唔到喎.

無言 !!

我個仔都係咁同我講, 佢話講得好快, 完全寫唔切, 咁我仲可以講D乜??!!

係呀, 亞仔話有好多嘢寫, 寫唔切.
仲叫我去考,話我都會唔合格喎!

我也無話可說 ! 每一次差, 都寄望下次好些, 結果...又再寄望...

唉...互勉之~~~~~~~~~~~~~~~

真是同病相憐 !

請問你哋知唔知暑假學校係咪會有課外活動可以參加, 因為外面已經好多開始報名, 怕同學校嘅撞時間, 有無人知呢???

想問吓  若有機會 派入 鄧 , 中一預備班幾時開始 ?  因計劃報外面暑期班要留位 .  

回復 TracyC 的帖子

好似係七月廿號至八月頭, 要視乎你該科是拔尖or補底班, 有時返完上午又要返下午, 如無記錯, 若成績普通, 兩者也不是, 就不用回校補.