用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 明天既天神筆試,有幾多人會去?
go

明天既天神筆試,有幾多人會去?  

知唔知考咩?知唔知有幾多個位?

明天,當老師帶小朋友去參加筆試後,校長會邀請家長留步聽一個短的講座,到時佢會大約話比大家知,今次有幾多人考同埋有幾多個叩門位,
同埋學校的學術要求等,GOOD LUCK~

Good Luck.  God be with you!

回覆:明天既天神筆試,有幾多人會去?

去左,係勁多人

尋晚思前想後,都係唔去考喇。
咁校長有冇講幾多人考幾多個位呀?

我同事8:25am同我報料話勁多人排緊隊,唔知的仲以為隔離樓盆開賣

無講,係由朝考到下午,我果段時間有60 人左右

佢得三班,位多極有限,肯定幾百人爭幾個位,不過叩中個D幸運兒一定係超班馬

肯定係,聽完十五分鐘,都已經驚

朋友報料話副校講全級三班共75人, 小一叩門以人數計, 機會低過1%

More than one thousand kids will join. My daughter's application number is 13xx. She is in group k

回復 moon1980 的帖子

What did the principal say? How many places for >1000 applicants?!!!

回復 grass0720 的帖子

what did the principal say in 15 minutes?  Thanks for sharing!!

我都係.. 思前想後.. 今早冇去考 .. 女女今早開開心心回校開結業PARTY
不過都好想八掛下有幾難

ae.mama    發表於 12-7-13 11:02

moon1980 發表於 12-7-13 10:45
More than one thousand kids will join. My daught ...

我諗個"千位"未必是的.. 我女是好早個塲(但冇去) ..寫在信封上NO 是1-0XX
如果得1%會中,, 可能有600-800個女仔考 .. 好誇張

grass0720 發表於 12-7-13 09:34
肯定係,聽完十五分鐘,都已經驚

可唔可以分享下?

有過一千的application應該會係,但好多都好似我地咁唔去既都應該佔certain %。不過,佢應該冇十個位咁多比人去叩(我估)。

我個女係c group

回復 grass0720 的帖子

A-K groups, every group = 60 kids,  should have at least 600-700 kids.  Guess many didn't turn up today. wonder how many seats.

Can someone share what principal said?

回復 Angelakibb 的帖子

Angelakibb, my girl didn't go either. Like you, I let her go to school for graduation ceremony rehersal and enjoy her school days.  Is your girl going to study at SFA?

Angelakibb  yes ... 六月頭乜都放晒.. 只註冊SFA..... 天神又冇去考.. ST MARY叩門都冇影 ....
係讀SFA喇.. 你呢???  發表於 12-7-13 15:06