用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 喇沙小學 2012年度考畢小二至小五插班試家長
go

2012年度考畢小二至小五插班試家長

心有千般重!等待是对家長的折磨
如果已經收到面试通知的家長請留言

沒錯,折磨中

貢獻勳章

你地小朋友在自己學校都已經係最TOP幾個,就算插唔到喇沙,仍然係最好的學生,何需用到 "折磨" 呢個字呢?咁咪無擬比咗壓力個小朋友?

大家都係過來人,我好明白你地感受, relax 一點都;過到檔當然好,就算今年過唔到,咪下年試過囉!

如果你地係天主教徒,就叫亞仔多祈禱,並在祈禱尾段,加上 "St. John Baptist De La Salle , Pray For Us"  (聖若翰喇沙,為我等祈)

Good Luck and God Bless !

lkf_leung  雖然我兒子今年剛入K1, 但我也會和我兒子多祈禱, 希望能入到一間心儀的小學.  發表於 12-7-18 21:08

回覆:2012年度考畢小二至小五插班試家長

Still wait???

I got the call from school this afternoon.

好多謝你啊Joemyt,入到係lucky,入唔到都未必係壞事。只不過做人父母都希望盡力幫仔女鋪排好滴。我個仔仔今年升P4啦,如果今年入唔到就放棄了,谷佢三年升中再算了。我仔仔成績全級前十以內,不過校際音樂節摞過冠軍,唔知希望大唔大。期待ing

回覆:ac1994 的帖子

恭喜恭喜!你小朋友升P?

引用:I+got+the+call+from+school+this+afternoo

原帖由 ac1994 於 12-07-12 發表
I got the call from school this afternoon.
恭喜恭喜!你小朋友升P??

回復 LilianS 的帖子

P2, still need interview. Hope have luck.

ac1994 的帖子

i received call also.cu next Monday!

引用:i+received+call+also.cu+next+Monday! +

原帖由 wingszee 於 12-07-12 發表
i received call also.cu next Monday!
恭喜恭喜!你小朋友都P2? 緊張等待中...
P4唔知開始通知未?

引用:回復+LilianS+的帖子 +P2,+still+need+int

原帖由 ac1994 於 12-07-12 發表
回復 LilianS 的帖子

P2, still need interview. Hope have luck.
通知interview應該都收硬啦,我估,好運好運!

回復 joemyt 的帖子

joemyt,
想請教面試是中英文?
以前面試後多久通知結果?
有得面試機會是否很高?
謝謝!

I've got a call from LSPS to confirm my son will have an interview on Wed.

引用:回復+joemyt+的帖子 joemyt,想請教面試是

原帖由 LLmamaBB 於 12-07-12 發表
回復 joemyt 的帖子

joemyt,
又唔可以咁講,前年我知道有得見都唔一定收,好似我前面有兩位見完叫地返去等消息。但今年校長轉左未知仲一唔一樣。

請問你地係寄application letter俾新定舊既校長?

P2 & P5都收到電話,證明應該通知晒啦,我地P4睇來沒有希望啦@~@

P4 received call at around 4:30pm.
Interview on 18/7 (Wed) morning.

引用:P4+received+call+at+around+4:30pm.Interv

原帖由 pbmama 於 12-07-12 發表
P4 received call at around 4:30pm.
Interview on 18/7 (Wed) morning.
所以我個仔仔沒有機會啦,@~@,收到電話滴同學同家長都要加油啊!好運好運!

貢獻勳章

我個仔那一年,見完校長即刻註冊。