用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 學林數學一問
go

學林數學一問 [複製鏈接]

係唔係只做卷架?
   1    0    0    0

你指係出去學學林數定做補充? 如果學林不如自己買補充好過. 我女女曾經學過3個月, 老師唔得又唔溝通.

回復 poppypang 的帖子

你不如問多幾個人啦

回復 ANNAFRIEND 的帖子

ICIC, 我打過去問, 個人講既野比我感覺都似係做卷, 佢話會講解題目, 甘我諗我自己講解都得, 所以唔係幾知佢有咩特別

佢係咪都有出補充架?

是的. 好多間書局都有.

HI, 我囝讀緊,我覺得 OK 喎。
佢唔似公文,盲目計數。
佢要你理解,亞 SIR 會睇住你做,你一唔識亞 SIR 會立即解釋比你聽。講到你明!一個小組只有 3-4 個人。

每日派回屋企的練習都唔多,唔太辛苦。

回覆:學林數學一問

其實亦要睇下你撞唔撞到好老師,我仔數學果個幾好,佢成績由最初50-60分變為80左右,我叫做收貨了。見有小小成果,又想上埋英文(另一個教)點知做極都冇乜起色,於是停了。

我女女在數研讀緊, 暫時覺得唔錯. 個老師好肯同家長溝通. 老師一對三, 又唔算好多. 學林果時我只報左3個月就停左咪就係個老師完全唔惦. 極傳統唔會同家長溝通, 就算我寫左紙仔在手冊上話想同佢傾幾句佢都係彩我都傻. 而且我問佢應該點教進位加法佢居然答我用直式個位加起來十就進位, o甘我仲駛你教咩, 我自己都識教啦, 我係想要個易d明的方法姐. 而且個老師好衰. 我小朋友都係最近先講返比我聽有呢件事. 事原有次搭車阿女踢左daddy一腳, 佢就諗返起有次佢上堂唔小心踢左老師一腳, 個老師即時踢返佢. 我聽到好嬲羅. 我小朋友都係唔覺意踢親佢姐, 唔駛即時報仇麻. 我話阿女點解落堂時唔即時話我聽, 我一定會搵個老師對質. 為人師表, 唔係寬宏大量, 呢d老師你都唔好敢比小朋友佢教. 好彩我地走得快姐.

甘得人驚?!!! 唔似教數, 似教壞多D, 你有冇投訴呀?

poppypang 發表於 12-7-30 14:19

甘得人驚?!!! 唔似教數, 似教壞多D, 你有冇投訴呀?

我冇呀, 因為我都係最近先知. 阿女都係因佢無意中踢到daddy才記起呢件事話我聽. 我小朋友是大概去年4月讀的, 只讀左3個月我就叫停. 如果當時知道當然一定追究啦, 我小朋友得5歲幾, 點都唔係有心踢佢. 但佢就有心報仇羅. 不知所謂的老師.

ANNAFRIEND 發表於 12-7-30 16:22
我冇呀, 因為我都係最近先知. 阿女都係因佢無意中踢到daddy才記起呢件事話我聽. 我小朋友是大概去年4月讀 ...

Hi Annafriend

can you tell me which center ? Tks
url=http://www.youngnutrition.net][/url

ANNAFRIEND 發表於 12-7-30 16:22
我冇呀, 因為我都係最近先知. 阿女都係因佢無意中踢到daddy才記起呢件事話我聽. 我小朋友是大概去年4月讀 ...
我近期都考慮由E.nopi轉學林數。
請問學林係唔係文字題多?
中文教?

Annafriend,請問你係邊區學?

回復 MaiGao 的帖子

点解要由ENOPI MATH轉去其他地方, 它教得唔好??

學林D 卷係OK 好的,低係都要睇邊間CENTER, 之前補SAI WAN HO 果間真係好差

學林數多為文字題, 書局也有這類的練習, 個人認為可以在家操.

回復 mrlmrl 的帖子

my girl also learning in sai wan ho centre wor! so far so gd! Who was yr teacher?

醒目開學勳章

引用:學林D+卷係OK+好的,低係都要睇邊間CENTER,+

原帖由 mrlmrl 於 12-10-09 發表
學林D 卷係OK 好的,低係都要睇邊間CENTER, 之前補SAI WAN HO 果間真係好差
邊個老師呀?有乜野唔好呀?

‹ 上一主題|下一主題