用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 長沙灣天主教中學-評價如何
樓主: BB0628
go

長沙灣天主教中學-評價如何 [複製鏈接]

In my EK blog, I wrote two blogs about CSWCSS.
God grant me the serenity
to accept the things I cannot change;
courage to change the things I can;
and wisdom to know the difference.

哈哈 , 估吾到係呢度撞到大師兄

除左睇大師兄嘅 blog 外 , 吾知呢位家長有無 wiki  一下呢?

http://zh.wikipedia.org/wiki/%E9 ... 7%E4%B8%AD%E5%AD%B8

最後又決定成點呢 ?

回復 Golf007 的帖子

今天已注冊了, 謝謝各位的意見讓我了解此校更多.  今天所見學校環境也不是太雜, 學生的形像都算純樸 (不會是飛頭飛腦個種), 兒子說感覺o.k., 他最喜歡有小食部, 因之前讀SFA時學校是沒有小食部的^_^.
日後有事會再向兩位師兄 (ANCHAN & Golf007) 請教的.

再次謝謝各位, 有長天的事情歡迎再留言在此!

floracheung68 發表於 12-7-12 14:08
回復 BB0628 的帖子

請問第二志願入,系吾系第一志願報嘅人好少.所以第二志願都有的入. ...

我不清楚呀, 我第一志願是選跨區綱"九華"的, 我只知道深水埗區若不選誇區, 男仔的選擇只有"長天" 或 銘賢的了

jeremyphlam 發表於 12-7-12 10:03
長天在深水埗是相當好的選擇。

如果長天或聖方濟,你怎樣選?

回覆:BB0628 的帖子

唔好問我最新的近況,我是第二屆,Out㗎啦。講下歷史及笑料就可以。

to accept the things I cannot change;
courage to change the things I can;
and wisdom to know the difference.

回覆:BB0628 的帖子

哈哈!其實SFA每年都好多人派入長天,大把師兄問啦!

回覆:ANChan59 的帖子

哈哈!我都吾後生得幾多,我係第五屆。

Quote:floracheung68+發表於+12-7-12+14:08

原帖由 BB0628 於 12-07-12 發表
我不清楚呀, 我第一志願是選跨區綱"九華"的, 我只知道深水埗區若不選誇區, 男仔的選擇只有"長天" 或 銘賢 ...
忘了 黃帝 和 馬神?

elbar 發表於 12-7-12 21:12
忘了 黃帝 和 馬神?

這兩間不是Band 1的英中吧? 我不知道, 因小兒是Band 1生, 讀英小, 所以我選擇學校時都以此兩點為主要考慮條件, 其他沒有研究.

回復 Golf007 的帖子

我沒有參加舊生會,你呢?

回覆:長沙灣天主教中學-評價如何

我間中會去下d活動,例如排長榮休和四十周年聚餐,一年大概一至兩次,每次都係同班舊同學約埋先至會去。。都幾開心架。。

‹ 上一主題|下一主題