用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 由知道小一派位結果到今日,無一日開心過! ...
go

由知道小一派位結果到今日,無一日開心過!

醒目開學勳章

知道阿女派咗間被區內評為最差的學校,心裡很難過
為咗佢可以讀間好學校,去多間學校叩門,每間學校都比心機整份Portfolio整到通宵,
一日連叩2間,要一早趕去排頭位,驚趕唔到in下一間,落大雨都要趕去面試!但得來結果係到今日都無一間學校收我個女
昨日為個女可以最後做嘅,係寫信比校長,已經交咗去學校,希望有奇蹟岀現啦!

Healthy_BB  唔好氣餒, 你個囡咁精靈, 一定會揾到好學校的....加油...支持你  發表於 12-7-10 15:10

回復 ching1124 的帖子

希望妳很快就有好消息,但無論點,給小朋友開開心心上學是最緊要的。

有無去叩門次熱門, 或相對無咁多人揀既學校呢?? 機會大好多

希望你好快收到好消息

好明白你心情,只要盡力去做,上天會保佑你和小朋友,加油!

魅力公主 醒目開學勳章

我同你差不多 中間無晒心機 笑唔出都要出席畢業禮同謝師宴

初段叩唔到 身邊個個都同我講 唔緊要 等到7月3啦 有人放位架la 結果呢?  

唉…我唯有認命 信我已經係初段叩門唔收後已寫 但都無用

Haz-mama  唔好咁啦!! 希望在人間, 加油呀!!!  發表於 12-7-10 13:02
http://www.baby-kingdom.com/?18

有空請去看看 ~

可能好快有位架啦!!! 未到9月, 重會有機會大執位; 係呢, 你係邊個網??

wing 發表於 12-7-10 12:48
笑唔出都要出席畢業禮同謝師宴
完全身同感受!!

醒目開學勳章

回復+ching1124+的帖子 可能好快有位架啦!

原帖由 Haz-mama 於 12-07-10 發表

可能好快有位架啦!!! 未到9月, 重會有機會大執位; 係呢, 你係邊個網??
35網

醒目開學勳章

ching1124 的帖子

多謝咁多位的安慰

希望妳很快就有好消息 support

醒目開學勳章

希望妳很快就有好消息+support+

原帖由 c1234 於 12-07-10 發表
希望妳很快就有好消息 support
thank you

大家唔好灰心呀! 上年我同你地一樣呢個時候仲未有OFFER. 由希望變失望! 等待的時間真係好難過, 我要等到8月中才叩門成功架!
大家加油呀!

回覆:由知道小一派位結果到今日,無一日開心過!

希望大執位後你能儘快收到其他取錄電話。加油~~如果呢間你真係好唔鍾意,會否嘗試去其他區睇吓重有無學位剩…

Ching 1124, 我同你一樣呀!派咗區內(34區)最差嗰間,叩咗11間,完全無消息。仲要日日見到隔離左右或囡囡同學的家長時,日日俾人問叩到邊間呀?答佢地話無時,個個仲話"你囡囡好叻下,點解唔得呀?"我都想問"點解呀.........."

there will be good news in mid-August, don't chest down!

末到9月都仲有希望,大家唔好放棄,
或者試下打電話俾個校長,說明你嘅誠意,
加油,我們支持你D!
BB - 12月29日 - 重6.9磅. :-P  :-P :-)  :-)

完全明白, 由上年10月至昨天, 這種沉重的心情一直陪伴著我, 朋友安慰我說:只要為女兒盡了力便是, 神自會有安排, 昨天黃昏終於有好消息, 加油!相信好快幸運便會降臨你家, 支持下去!

Take it easy and don't affect the little child......

回覆:由知道小一派位結果到今日,無一日開心過!

支持你!努力!應該仲有人放位嘅!宜家先七月頭,仲有機會架!唔好放棄!