用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 嘉諾撒聖心學校私立部 今年聖心私立部的升中(初部)派位結果 ...... ...
樓主: polo819
go

今年聖心私立部的升中(初部)派位結果 ...... [複製鏈接]

回復 Rain28bow 的帖子

total 126 students

回復 LingChiBaBa 的帖子

Thank you.

雖然我女未p6,但我有問老師,老師話基本上上午上中學唔擔心,仲有頭十名嗰D會去更好既學校,所以上午校好好多上中學,老師話,下午校一定要考得好前,如果唔係唔洗唸

如果計人數,私立及津貼部係差不多,衹係津貼部有5班,私立部上書院嘅百分比相對高D。
另外,中學減人數書院會行2,1,1。相對上年(11'-12'),自行+统一保留學位今年(12'-13')會少9個,(13'-14')會少14個,(14'-15')會少19個。

回覆:今年聖心私立部的升中(初部)派位結果 ......

Princesscharnee 你有d 誇張,其實以上的家長說得對,其實上午和下午頭八十名都是一樣成績很好的,上下午校都學術很好,只要是頭七十名,中學都會收,只是上午小班些,下午多班些,你先有所誤會!我們英文好些,但下午班的中、數亦好深!一些灣仔或學校對面的補習社亦說分別不大,大家都好深,上下午也很勁!我接放學下午班家長親口講巳有三位同學女拔收了!
所以如果想上中學,大家都要比心機!上午班家長亦不需周圍帶亞女去其他學校插班又插不到!我看過你之前d post ,又去聖家,st Paul sec , 聖芳済各,st Mary 考,但亦插不到,其實一心一意留在聖心也是很好呢!大家一齊比心機向頭七十進發!

‹ 上一主題|下一主題