用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 馬鞍山循道衛理小學 有冇入讀2012年9月小一新生既同學仔?
樓主: mikihouse
go

有冇入讀2012年9月小一新生既同學仔? [複製鏈接]

回覆:EvaLam^^ 的帖子

枱墊幾大張架?係邊到買架?

window2012 發表於 12-9-12 07:42
乜可以放木顏色係學校架,等我叫個女放係學校先。
阿仔個班, 係手册度, 寫左要帶一盒木顏色for 留校用..

同埋, 老師話白色件外套可以放係學校張櫈度...

仲有, 視藝科用品, 用一個袋裝好, 放係學校用...

msquare 發表於 12-9-7 15:30
I know a fd in 1E
But my gal is in 1A
1E...good
咁....快D叫你個fd 上黎留下言...

回復 EvaLam^^ 的帖子

EvaLam, 咁你要多D上黎分享下...最清楚學校就係你囉~~~

回復 window2012 的帖子

其實冇話規定要邊隻,size都係隨意cut,我囡5年來都係用紙舖,我唔知個d叫咩紙,係文具店買到,幾蚊一卷綠色既紙,質地薄薄地面頭有小小膠質,但唔易爛,我買呢隻,係阿囡小一個陣老師比板佢0地睇,叫佢0地買呢隻,早兩日阿仔上視藝堂得佢一個有帶,所以老師都比大家做sample.亦都有人用即棄白色膠枱墊既,但就冇0甘環保.

回覆:有冇入讀2012年9月小一新生既同學仔?

EvaLam, 多謝你的資料提供。我估我明你說的是那種紙。以前我地有時用來包書果隻?

不明白你說枱"射"掛桌邊?一張紙,如何掛?

敬詩禱文可留校?但每早是否有機會先上課室,之後才去早會?

回覆:EvaLam^^ 的帖子

我想問係唔係寄包裹個d紙呀?

我想問係唔係寄包裹個d紙呀? +

原帖由 window2012 於 12-09-12 發表
我想問係唔係寄包裹個d紙呀?
我問過其他學校家長視藝科都係買'雞皮紙'文具店有售

回覆:tracyli 的帖子

thanks

回復 msquare 的帖子

係放入袋到先掛係枱邊呀~
如果上早會係唔會上課室呀

應該係包書,寄包裹個隻紙.
係呀,雞皮紙都可以,冇規定0架

你地有冇報phonic果course?

阿仔抽唔中...冇份

係唔係今個week 會派課外活動報名? 唔知難唔難報到?

學校website出左課外活動啦....

EvaLam, 往年學校課外活動係唔係都係呢間公司負責攪?

可唔可以comment下學校課外活動既導師質素如何?

回覆:有冇入讀2012年9月小一新生既同學仔

請問小練筆點做架?係中文科但我女寫左數字1~5,究竟啱唔啱?

回覆:有冇入讀2012年9月小一新生既同學仔?

我也抽否中英文班,得十六個位,真係有等如冇。

唔駛唔開心,英文班我囡年年抽都未中過

學校真係多0左好多新改革,0岩0岩上過校網睇課外活動,呢間係新合作既教育中心,以往課外活動都係楊震社會服務中心攪,唔係太多選擇,我0地學野都係出面學.但今年我見都好多野學,最重要係價錢實惠,出面師資都唔一定好.

回復 EvaLam^^ 的帖子

咁我個囡真是好好彩抽中咗!!

EvaLam^^ 發表於 12-9-13 23:29

學校真係多0左好多新改革,0岩0岩上過校網睇課外活動,呢間係 ...

請問你在校網邊度睇到今年的課外活動?  我搵吾到!

fatfatlam 發表於 12-9-14 14:31
請問你在校網邊度睇到今年的課外活動?  我搵吾到!

係最新消息
http://web.mosmps.edu.hk/Content/08_others/01_what_is_new/index.aspx?ct=latestNews&styleId=1#693

唔駛唔開心,英文班我囡年年抽都未中過學校

原帖由 EvaLam^^ 於 12-09-13 發表

學校真係多0左好多新改革,0岩0岩上過校網睇課外活動,呢間係 ...
想請問下羽毛球隊訓練班值唔值得上呢?因為囡囡選拔收左佢,係唔係年年都要選過呢?thz

‹ 上一主題|下一主題