用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 驚唔驚自己會失控?
樓主: karen2323
go

驚唔驚自己會失控? [複製鏈接]

回復 142526 的帖子

頭三志願都收貨 , 如派不到我會叩第二 及三志願.不成功再作打算.

jvkll  我頭4志願都收貨ka la...希望亞囡good luck~  發表於 12-7-9 01:26

我終合左身邊家長既壓力數句 , B1 成績學生既家長壓力最大 .
有部份派吾到第一志願已不開心 , 派吾到頭三已失望 .
相反 B2尾至B3成績學生既家長壓力就最小 , 只要是派間校風好 .
地點方面就滿意 . 當然 B2學生就在兩者之間 .
所以壓力來願是家長希望派間[成績]好既學校還是派間[程度]合適既學校.

johnnywalker  其實都正常既,子女讀得書既,反而入左b2,係人都會唔甘心。  發表於 12-7-9 14:23
杰杰媽媽  冇辦法,人係貪心既動物黎,只會希望點做會更好,令結果盡可能合心水.  發表於 12-7-9 00:04

講到帶電話,我地舊年係呢度講到都算熱烘烘,我都有講低不如send sms。

點知到左個時刻,不論開心和唔開心的,都係唔會開電話的。第一,本能係驚比老師發現。第二,係個氣氛太嚴肅。第三,係顧住要八掛其他同學。

最後電話更係冇響啦,相反重攪到以為派得唔好,阿仔唔敢sms我!其實都唔爭在十幾二十分鐘。

杰杰媽媽  係,我今日同個仔講,佢話唔得啦,有人睇到GA.........即時BAN左  發表於 12-7-9 00:39
:verycold: :verycold: :verycold:

hope the earth turning more faster......

Think positive!  可能喺開心到暈!  我哋曾經有同學中咗超級頭獎,跨區入QC,肯定是大抽獎派彩,因為自行無得見。

Anyway, 大家輕鬆D!  Look for the good and prepare for worse!  Good luck to all!
‹ 上一主題|下一主題