用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 Joyful World 心怡天地國際幼兒園暨幼稚園(荃灣) ...
樓主: tcmkhksar
go

Joyful World 心怡天地國際幼兒園暨幼稚園(荃灣)   [複製鏈接]

回覆:Joyful World 心怡天地國際幼兒園暨幼稚園(荃灣)

9月1號係咪有新生家長日呀,我係12月插班,仲未收到有關資料!

w樂加 發表於 12-8-14 08:14
9月1號係咪有新生家長日呀,我係12月插班,仲未收到有關資料!

係呀 其實一早知 1/9 係 orientation day 但未知時間..... 就在前兩星期交埋尾期學費果日 學校就再通知埋家長 1/9 边個session 因為分好多組的 (我被編在最後一組呢 @_@ ).... 至於你係12月插班 可能未必有通知喎!!!  你係呢度問 建議你不如直接打去學校問仲好啦~~~

引用:+本帖最後由+woodstock723+於+12-8-14+08:5

原帖由 woodstock723 於 12-08-14 發表
我打去學校冇人聽,所以想睇下其他家長有冇收到有關通知!

回覆:w樂加 的帖子

你交左學費未?佢地應該要你8月頭拿information pack wor~~

引用:你交左學費未?佢地應該要你8月頭拿informa

原帖由 cmy2010 於 12-08-14 發表
你交左學費未?佢地應該要你8月頭拿information pack wor~~
交哂,不過係過數,唔緊要啦,我會繼續打去學校問!

tcmkhksar  其實成個暑假逢星期一至六上午都會有人係到,因為有summer camp玩!  發表於 12-8-22 09:41
woodstock723  呢個week學校應該有人返工喎 因為開始拿校服了~~  發表於 12-8-15 09:33

大家有無留意 Joyful 網頁 原來真係在沙田銀禧開新校 仲要13500平方呎 久比原校大好多) 有點擔心開新校會影响原校運作和質素呢~~~

Hello, i am 2012 N1 parent, do any parent know the $790 paid in Apr include what items? summer uniform & school bag ?

woodstock723  yup... $790 is paid for summer uniforms (official + PE), school bag, 外套, hat  發表於 12-8-20 09:54

woodstock723 的帖子

E?我想問新校幾時開?

woodstock723  無講幾時 只係見到收生中  發表於 12-8-20 09:52

回覆:woodstock723 的帖子

都擔心佢會唔會調左呢度既老師過去:(

岩岩知道開分校都有d擔心好的老師會被掉走,跟住同老公講,大家都認為沙田都未必個個老師都想去,車程問題,校舍大有好有唔好,地方細好易睇晒,老師都易handle,地方大走動範圍多,未必睇到咁多,老師都辛苦d。如果真係影響教學質素,一定同校方反映,無改善的話,就只好轉校。不過見佢地真係有心辦學既,見到d小朋返學都好開心,未有擔心,反而擔心個仔無得午睡唔知會唔會喊呢!information pack 都交了,d野都執好晒了,期待9月1日來臨,仲緊張過自己返工返學既時候!

lingan  好叻呀,咁快執好野嘅?  發表於 12-8-23 13:17

WBBLF 發表於 12-8-21 02:09
岩岩知道開分校都有d擔心好的老師會被掉走,跟住同老公講,大家都認為沙田都未必個個老師都想去,車程問題 ...
荃灣正校 真係輸蝕在"細' 小朋友好似要迫在一個狹少空間咁 同埋無戶外活動的地方伸展.... 不過呢d都係次要 最多放學/放假帶小朋友去公園玩番夠本~~  如果佢夠大 我相信一定唔止收呢個學費 因為同區 or 元朗屯門一帶 始終同類幼園唔多..... 而沙田分校相信會吸引唔少附近有錢的家庭 (沙田火炭區多豪宅) 我係家長 會有壓力 haha~~
嘩 你好快手呀~~  我昨天先去晒相咋 又未帶仔仔去醫務所做檢查 仲未執好放在學校的衣服/鞋/尿片/口罩 FORM都係昨天先填好晒咋 hehe~~

引用:+本帖最後由+lingan+於+12-7-31+12:38+編輯

原帖由 lingan 於 12-07-31 發表
Hello lingan,
你轉到AM真係好啦!希望可以同班啦!orientation day 我係group 2 呀!你呢?
校車會8:25上車,我真係好開心,好多謝你之前向校方爭取!
我今日先填份information pack,健康証明要比$250個醫生,明天才去。family photo 又未有,BB又未介片,orientation D 嘢又未執..... 哈哈 orientation day 要交D嘢放哂一個紙袋到ok吧?

lingan  woodstock 你咪鬼讚我啦...    發表於 12-8-23 13:18
woodstock723  Lingan 真係好出心出力搞校巴 佢係一個好有heart的mama  發表於 12-8-22 09:52

回覆:Joyful World 心怡天地國際幼兒園暨幼稚園(荃灣)

我買咗個有公仔既袋裝晒仔仔d野,其實方便自己,唔好掉亂我自己d野。
我唔係荃灣區住,驚黎緊打風,又係full time mommy,可以多d時間預備好,所以早d交好d。

我都未有時間帶仔仔去見醫生呀~  可能會遲d先交到!!   學生相/家庭相 前天upload上快圖美 昨天己取了~~  至於其他野又係咩都未執 連放在學校的後備衫/鞋都未ready
BTW 我地 /1/9 係最後一組 有無媽媽跟我地一組呢?

我係尾二個組,可能見到你

kayla1123  我都係尾二組番.你係咪都係12月先返架.  發表於 12-8-27 22:25

回覆:心怡天地國際幼兒園暨幼稚 ...

我係11:30果組。

回復 snowbird 的帖子

我女女都係PN(AM)呀! Orientation 係第一組!

beirut 發表於 12-8-21 23:41
Hello lingan,
你轉到AM真係好啦!希望可以同班啦!orientation day 我係group 2 呀!你呢?
校車會8:25上車, ...
Hello beirut,
我都係group 2 喎。
我都係好多野未齊呀,未有family photo, 搞左成朝先叫做有張後備uniform photo (多謝woodstock 仗義相助), 明天可能仲要帶個女去影張好d嘅。family photo仲死....  上星期果張鬆郁濛阿女擰歪面。健康證明就做左。片當然未戒。
你就好啦,校車 8:25am,我不知幾想坐校車,最後因為我女放學要去屯門迫不得已放棄校車搵人接送....  貴到飛起。死,orientation day 要乜野呀?? 我都未諗喎。

lingan 發表於 12-8-23 13:03
Hello beirut,
我都係group 2 喎。
我都係好多野未齊呀,未有family photo, 搞左成朝先叫做有張後備uniform ...

唔洗客氣啦 大家互相幫忙麻 hehe~~

有張sheet(清單)上面寫晒 orientation day 要帶d乜架, 印象中有一套寫好晒名的後備衣服/室內鞋/3張相片/家庭照等~~
你要學我咁 一得閒就用手機影多幾張 family photo 存定貨~~ 因為遲d學校係會每個月問你交一張的 當交功課咁 多幾張係手先有貨交 haha~~
‹ 上一主題|下一主題