用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 幸運之神,幾時得閒眷顧我?
go

幸運之神,幾時得閒眷顧我?

自己很少發帖,都是睇的多。眼見各媽咪陸續上來報喜,一方面替大家高興,一方面真的很擔心!

人是很軟弱的,這大半個月,思想上不斷叫自己接受現實,但仍然祈盼幸運之神,你只是未得閒眷顧我而不是忘記我?

我仍然等緊你,你知道嗎?

nawbb 的帖子

仲有我陪你!!我都想知佢幾時黎呀

仲有我

nawbb 發表於 12-6-27 18:15
自己很少發帖,都是睇的多。眼見各媽咪陸續上來報喜,一方面替大家高興,一方面真的很擔心!

人是很軟弱的 ...

我覺得人生有好多條隊要排, 但有時不是自己控制個條隊是"幸運" 或 "不幸", 雖然幸運的事我地未遇上, 但我地無不幸既事情發生係我地身上已應該感恩....

我都叩門不成功架...平常心啦..

回覆:jojoplanet 的帖子

其實我都不斷叫自己平常心,努力d行好前面的六年,六年後又是好漢一條!

但仍然想完又想,希望有曰接到好消息!

nawbb 發表於 12-6-27 18:32
其實我都不斷叫自己平常心,努力d行好前面的六年,六年後又是好漢一條!

但仍然想完又想,希望有曰接到好 ...

明白..幾手準備...1. 當叩門己唔會有offer去接受派到個間學校,2. 繼績等消息, 有就係bonus, 無亦不會太失望 3. 想下點裝備一下小朋友小二插班..

回覆:nawbb 的帖子

小二去插班,有好成績,就有機會,努力

小二去插班,有好成績,就有機會,努力 +

原帖由 lojo11 於 12-06-28 發表
小二去插班,有好成績,就有機會,努力
終於返來啦!
仲有我!

引用:Quote:原帖由+lojo11+於+12-06-28+發表小二

mrkokubo 的帖子

唔係,我派嗰間係無揀!
叩咗四間無聲氣!

真係冇.電話......

心很痛!

Don't worry.  Everybody got the good school before September.  God be with you.  Keep trying the schools you like.
However, I don't think it's good idea to change school in P.2.  It's very hard for kids to adopt new school life.  Try everything from beginning.
parentslove 2