用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 突然多左個offer: 宣小vs港同
樓主: i_love_u_son
go

突然多左個offer: 宣小vs港同

回覆:突然多左個offer: 宣小vs港同

好鐘意港同,奈何住得太遠

醒目開學勳章 王國長老

樓主, 結果如何? 我相信好多家長仲等緊位架........

ziyi  應該有決定吧,一天要覆!!  發表於 12-6-27 15:19

做父母是否應該幫孩子看遠一點?為了避升中試就可以不理升大學試?
應考慮所選的一條龍中學的入U率。

------------------------------------------------

何不再看遠一點 - 將來投身社會什麼才是重要?每人答案不同.  我選擇了港同.  

回覆:突然多左個offer: 宣小vs港同

Charlotte mum and all other parents
好多謝大家的意見。我和老公反覆唸過,幾經掙扎,最後都係揀了宣小。

我都好唔捨得放走港同,因簡介會開始接觸到校長老師職工,都給我們很好的印象。我們都覺得活動教學有它的好處。但由於我們的目標還是一些主流中學,所以還是選了銜接方面比較容易的宣小。
再一次感謝各位現任港同家長的意見。

ziyi  good  發表於 12-6-28 15:28
點算好    發表於 12-6-28 14:28

醒目開學勳章 王國長老

感謝你放返個位俾有需要既人, 祝你小朋友有愉快豐盛既校園生活