用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 德望學校 (幼稚園) 有冇德望幼稚園考入女拔
go

有冇德望幼稚園考入女拔

how to apply primary school

how to apply primary school

有又如何? 冇又如何呢?

樓主可以唔鍾意德望, 但係請你尊重一下呢所學校!謝謝!!

LAWYIMYU    發表於 13-2-22 15:49

回覆:有冇德望幼稚園考入女拔

我就覺得考到同去不去考是兩回事,好多人考德幼是喜歡德小,走的可能只為經濟壓力少些的津校,女拔咁貴⋯

LAWYIMYU    發表於 13-2-22 15:49

Mc

從何覺得升其它小學就是
"唔鍾意德望及唔尊重一下呢所學校" 呢!
如果成績好的升其它小學為何不可?那其它學生升德小也是唔尊重自已學校嗎?請勿過份偏激,謝謝

antmom 發表於 12-7-6 17:04
Mc

從何覺得升其它小學就是
好多家長熱愛德望, 起佢地心中GH既位置係等同女拔同Co-Ed!
但係你好明顯係話緊GH有所不及!
你要踩, 唔該唔好起GH既專區,好嘛?
多謝晒!!!!!!!!!!!!

MC

你也在其它地方說相對GH,女拔No 1,難道你也是踩GH  ?

請有容人之量,每人也有自己的觀點!

"或者我咁講, 如果而家唔係德望, 而係No 1既女拔! 你就可能二話不說!
究竟係環境改變人定係人本身既問題呢?"

antmom 發表於 12-7-17 14:03
MC

你也在其它地方說相對GH,女拔No 1,難道你也是踩GH  ?
螞蟻媽!
我起第二個Post既發言係講俾你呢一類覺得女拔高人一等既人聽, 但係我字裡行間並無詆毀GH!
請留意上文下理, 唔好好似邪教咁斷章取義!

但係你開呢個Post, 問既問題, 我覺得完全無顧及熱愛同深深欣賞GH, 覺得GH同女拔一樣咁出色既家長!
我點解咁得閒起度同你晒時間, 因為我個女就係讀GH!
我有絕對資格表達對你既不滿!!

我唔想再阻住其他家長使用呢個版了!你慢慢玩啦!

引用:我就覺得考到同去不去考是兩回事,好多人考

原帖由 ScarlettShannon 於 12-07-05 發表
我就覺得考到同去不去考是兩回事,好多人考德幼是喜歡德小,走的可能只為經濟壓力少些的津校,女拔咁貴⋯

...
搭單一問,德望小學同中學是否津校?

ccyv: No ga.

係私校