用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 給男家長
樓主: 仔仔錫錫你
go

給男家長 [複製鏈接]

pingu_k 發表於 13-5-15 13:32
仁立?對不起,我真的見䛊淺薄,未聽過添!係好出名架?
仁立/仁紀係葵青區, 上年約有1/3入同區林護中學. 至於林護係咪好勁我就唔敢講, 但聽聞本地入u率係99%, 算唔算勁呢?

引用:Quote:pingu_k+發表於+13-5-15+13:32+仁立?

alyk 發表於 13-5-15 14:34
仁立/仁紀係葵青區, 上年約有1/3入同區林護中學. 至於林護係咪好勁我就唔敢講, 但聽聞本地入u率係99%, 算唔 ...
根據 khamama 係升中板整個D中學資資睇, 林護係2010年排名只係僅次於LS同QC..... 勁!

taktakchichi 發表於 13-5-15 14:44
根據 khamama 係升中板整個D中學資資睇, 林護係2010年排名只係僅次於LS同QC..... 勁!
...
所以我咪唔敢講羅, 我怕我話勁, 又有其他人話邊間邊間勁過佢

引用:回復+LOVELY-BABE+的帖子 一定有,我當初

原帖由 仔仔錫錫你 於 13-05-15 發表
回復 LOVELY-BABE 的帖子

一定有,我當初就是叩油天成功而放棄YW。
我之前講錯,註冊咗英華就唔可以大抽獎,但你仔仔好叻,叩到油天,新定舊?有何心得?可否分享!你仔仔現在學校生活如何?
我自行二十分也不入呢!

仔仔錫錫你 發表於 13-5-15 14:12

Would you pls share which is 屋村教法? Don't really understand your previous post.  thanks!

alyk 發表於 13-5-15 14:52
所以我咪唔敢講羅, 我怕我話勁, 又有其他人話邊間邊間勁過佢

agree, 真係唔敢講邊間勁. 睇吓ChiChiPaPa無私的分享, 去年DSE的成績:

http://www.edu-kingdom.com/home.php?mod=space&uid=35057&do=blog&id=1881

引用:Quote:LOVELY-BABE+發表於+13-5-15+13:59+

原帖由 loveDD 於 13-05-15 發表
但聽講油天好似好谷喎,要諗諗....如果唔谷,我會考慮
英華唔谷嗎?

引用:Quote:原帖由+loveDD+於+13-05-15+發表但聽

原帖由 momama 於 13-05-15 發表
英華唔谷嗎?
小一唔覺谷,而且不停有活動,例如明晚就是回校夜間活動,後日放假,啲囝真happy。

引用:回復+LOVELY-BABE+的帖子 一定有,我當初

原帖由 仔仔錫錫你 於 13-05-15 發表

請問即是現正就讀油天?勁!叩門入即是憑實力,到什麼學校都應該不成問題!

‹ 上一主題|下一主題