用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 有無暑期活動介紹
go

有無暑期活動介紹

亞囝今年升中,  無特別安排暑期活動, 請問有無好介紹?

回復 kolee 的帖子

會所&社區中心D活動"渣渣地".outward bound 玩咗.
科大CAMP, 亞仔D同學仔玩完話貴夾一般
遊學太貴.
平時日子要返工無時間陪佢.
煩惱!

先鋒模型-- 請問係邊區?有無詳細資料呢?唔該

How about music farm ....

平平地去深圳動物園一遊+ 海洋世界 - 親子活動之一
澳門, 長隆, 平玩.增廣見聞.

law_panda  We just went to Shenzhen Zoo on the past Monday, it was good, but it is more suitable for primary or kindergarten students.  
If not watching the shows, three hours time is enough.  發表於 12-7-12 11:32

PEGGY0529 發表於 12-6-25 14:13

先鋒模型-- 請問係邊區?有無詳細資料呢?唔該
我都想知, 在哪?

我個大仔之前升中一 報暑假預習課班

成績會好好多, 唔建議大家玩

中一 會影響整個中學 , 唔好唔重視

我仔仔之前係火炭一間補習社上呢d course , 依家keep到係班頭幾名

不過 依家成日打機 好驚成績會keep唔到

i wanrt ask you where is the address.Please send to me e-mail [email protected]    Thanks

簽名被屏蔽

CATHERINEAUNTIE 發表於 12-7-12 01:47
我幫阿仔報通識同辯論,偵探營,再加劍擊. 全部都係佢至愛.
好豐富喎, 偵探營睇落好好玩, 邊度有得報?

CATHERINEAUNTIE  你打去問吓! 查私人傳訊啦!  發表於 12-7-12 12:45

醒目開學勳章 王國長老

回覆:有無暑期活動介紹

我女去演藝summer musical school, 下星期玩到8月頭,連續表演三日

rogerlam123  仲有無得報名? 有無級數要求?  發表於 12-7-12 10:40

Any ideas for Primary One students?

簽名被屏蔽

醒目開學勳章 王國長老

點評rogerlam123  仲有無得報名? 有無級數要求?  發表於 2 小時前

5月已做audition (無錯要先過audition), 出年可以留意下, 9歲起, 年年主題唔同
佢有得揀下台前同幕後同演奏

http://www.hkapa.edu/asp/general/general_showcase_gallery_details.asp?performanceid=6062&lang=tch&mode=gui

Charlotte_mom 發表於 12-7-12 12:57
5月已做audition (無錯要先過audition), 出年可以留意下, 9歲起, 年年主題唔同
佢有得揀下台前同幕後同演 ...
只好明年報!想問下知唔知係老師帶, 還是學生帶?

Charlotte_mom  老師! 要交學費架當然係老師帶啦  發表於 12-7-12 16:37

劍擊都唔錯, 可惜亞囝學校無得玩

Roger, 優中sport Friday有劍擊學, 好彩我仔響學校學過, 佢下星期開始去某機構做劍擊助教

rogerlam123  讚!  發表於 12-7-12 23:01

醒目開學勳章 王國長老

我女都玩過劍擊, 不過興趣唔大