用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 循道學校 有問去年叩門成功既家長可以分享下!
go

有問去年叩門成功既家長可以分享下!

我仔參加左今年叩門, 上星期IN完.
但好多人IN.. 想問如果今次INTERVIEW不獲取錄,
學校會唔會係開學前再CALL 落選的小朋友呢?!!

同埋循道要邊類型既學生呢?!

回復 car817ho 的帖子

Hi, 您好!

或者嘗試寄多d信同打下電話為表誠意... 同學校講真係好想小朋友入讀貴校...

Good Luck!

回復 aquarius828 的帖子

THANKS 你的回覆.
其實今年叩門仲未知結果
只不過希望知道多D, 準備一下!

今年好多人叩門, 競爭好大下.
我諗學校揀得既都係好厲害既小朋友!

我都有叩門,多數都不成功。因為叩門位多數都是有人事才可以有位

回復 bbnic 的帖子

這間肯定不是, 當年囡囡也是無人事關係而叩門入咗的.
禁止在戶名,頭像相片,自定義頭銜,個人簽名,使用帶有 商業/個人/團體 廣告或宣傳推介成份之字句/圖片/超連結

我覺得循道揀小朋友未必係問咩都識答,而係睇佢地既反應同識幾多.
不過真係好多人考呀..所以都唔係咁樂觀,

我個仔當年都係冇人事關係下而成功叩門入左循道架...

唔洗擔心

回復 Dr.Mickey 的帖子

請問你仔仔係咪第一輪叩門已經成功入循道呀?!
依家仲等緊消息, 學校資料就話會係29日前寄出信件
通知是否取錄..但我諗如果成功取錄的話應該會早D收到
因為要去獲派學校拎番張注冊証...
所以依個星期好神經質,,,,,一係望住個電話(另一間叩門學校會電話通知)
一係一返到屋企就開信箱黎睇!!!

我的小朋友也是叩門入的,我們也沒有任何人事關係!這家是一間很好的學校,希望你成功!叩門人數越來越誇張,不過除了睇小朋友,也會睇家長有否付出時間照顧小朋友。我前年叩門,第一輪入,當時是在學校在指定公布那天致電給我,安排註冊。如果你見到電話字頭是23xxxxxx或39xxxxxx應該就是通知你啦!

回復 loveAM 的帖子

loveAM
謝謝你的回覆喔..
真係好多人爭呀! 應該有400-600個申請, 只有十幾個位
今年結果無論取錄與否都會寄信通知, 所以依家日日都等信..

唉!希望快d有結果喇

回復 car817ho 的帖子

我記得個時仲係舊校...我地in完後幾日就收電話/信(??? 唔記得)了...

比心機啦!!!

多謝你既鼓勵..可否分享下循道既學生有沒有什麼特質?
因我另一間叩門既學校喜歡乖巧既小朋友..
我仔係乖巧慢熱型, 所以interview時比較輸洩..

我覺得循道既學生算乖和受教的.{:1_1:}

謝謝分享, 我都覺得循道既小朋友乖巧同文靜..
希望仔仔有機會入讀喇..

Called and asked for the status. Need to wait for the approval from the board of director.

回復 bbnic 的帖子

OK, 有消息我一定會上黎報喜..

我前年在沒有任何關係或人事的情況下.  成功叩門入讀.  所以我都好肯定講句.  唔一定要有人事關係才能進入.  

個人應為最緊要係 " 誠意 ".  要清楚表明給學校知道.  你有幾想...入讀此學校.  呢點只有家長最清楚.  希望各位都成功入讀.

回復 hellokitty2002 的帖子

THX... 希望我的誠意夠喇..

係丫... 最緊要係誠意丫, 希望你地都能入到心儀學校啦!

回復 aquarius828 的帖子

多謝你喔!