用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 自閉寶寶 有冇係協康私人s位請申緊學費減免?
go

有冇係協康私人s位請申緊學費減免? [複製鏈接]

個入息上限點計架?
我問過社工佢話如果幼稚園都請申唔到咁私人s位都申請唔到減免,有冇人知點計?

0    0    0    0

回復 manabcd 的帖子

應該冇得申請緊學費減免!

mckm2007 的帖子

我見話有需要可以申請減免,係咪淨係公緩戶先有?
政府唔排i s比我e位話要排到5歲,我又負擔唔起私人位,點算?

E位講緊一個月$60,S位都係$3XX,都已經好平,仲可以再減

BKVIP 的帖子

我指私人的s位

manabcd 的帖子

manabcd 的帖子

唔該晒

听講x步會睇入息而考慮減免,因為有人捐款. 但係好full. 好難有位. 其他私人s位,肯定唔得減.

佢有冇俾一疊紙你睇的私人位學校,可跟主電話打去問有冇得減,我知道你現在十分傍徨,但亦要盡快搵,因為就算全費都可能要等幾個月.我三月評估完傷心了一個月才去找,現附全費奕要等到 8月,若你經濟不許可,立即行電打電話去問
油麻地邁步兒童發展中心有減費,可上網睇,電話:28992993
根椐學生資助辦事處銅鑼灣保良局特殊幼兒服務計劃,電話:22778301/22778397
長沙彎庭恩兒童中心(衹有言語治療)

你奕可到評估中心借書睇,其實我仔已上了三個月私人 s 位,其實與書本教的差不多,但要家長花時間及努力,學校不是神仙,不會上一上課就可攪掂,我每日再用3-5小時自已教,醫生衹同你排 E 位,情況不算太差,請努力吧.

bauhiniakan2000 的帖子

咁你最後選左邊間私人位?

听講x步會睇入息而考慮減免,因為有人捐款.+

現在香港社區言語治遼中心返五天 $7500 ,8月轉協康籃田宏利兒童中心3天,$4950 3月尾排,到4月冇位,要等到 8 月,step 我也有申請,網頁有減費資料,其實評估中心的所有私人s位或部份個別訓練我也有排,因全部耍等幾個月,寶寶現在的中心可即時提供在宮塘 APM隔離,但祇有特殊幼兒導師及語言治遼師

協康最近有個2天好似有得減,個別訓練有 10堂可以減
邁步要在政府排緊 E,S,I位,在政府輪候時間超過 6個月以上才有減費,若你在最近評估,一般都要一年半以上
0-20882 全免
,20883-29063 交$1500
29604-38324 交 $3000
38325-47045 交 $4500
47046-55766 交 $6000
55767 交$7500
‹ 上一主題|下一主題