用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 馬頭涌官立小學(褔祥街),有冇人收到call? ...
go

馬頭涌官立小學(褔祥街),有冇人收到call?

唔知幾時有通知, 等等等..........

回復 ccycherrie 的帖子

仲未收到消息!!!

中午收到call interview,
未敢開心住,知道不少人叩門,
多人爭。

會唔會冇哂後備位所以唔理我地?

引用:會唔會冇哂後備位所以唔理我地?

原帖由 wykman 於 12-06-13 發表
會唔會冇哂後備位所以唔理我地?
點都應該每班有2個留班位變做叩門位,所以最少都有10個啦。

回覆:馬頭涌官立小學(褔祥街),有冇人收到call?

我都收唔到call, 請問幾時in?

我忍唔住打左去問, 話6月尾先IN下星期應該會通知都唔知係真定假, 咁樣等佢CALL好大壓力又驚MISS CALL.

我都無收到call呀!想問收到call嗰啲係咪你揀佢係首志願呢?無收到call 嗰啲你哋又放咗第幾志願呢?

我是由第一ROUND到大抽獎都是選佢第一志願, 運IN的機會都無就有D失望

係幾時開始in?

就是啦, 沒完沒了的等待. 想點呢......

引用:中午收到call+interview,未敢開心住,知道

原帖由 vivifong 於 12-06-13 發表
中午收到call interview,
未敢開心住,知道不少人叩門,
多人爭。
去年我6月中就first in, 校長話收到大約300幾至400份Form, 但以我所知只會選部份人去in, 我囡囡幼稚園同學仔合共約5-6人入form,但只有我囡囡和另一同學仔可以in咋。

引用:我忍唔住打左去問,+話6月尾先IN下星期應該

原帖由 ccycherrie 於 12-06-14 發表
我忍唔住打左去問, 話6月尾先IN下星期應該會通知都唔知係真定假, 咁樣等佢CALL好大壓力又驚MISS CALL.  ...
因為6月27日學校有50週年典禮和6年級畢業禮, 學校比較忙,所以會遲D先in都不出奇。

請問你當時IN問左什麼問題? 仲要2ND IN 嗎?

引用:請問你當時IN問左什麼問題?+仲要2ND+IN+嗎?

原帖由 h2o4466 於 12-06-15 發表
請問你當時IN問左什麼問題? 仲要2ND IN 嗎?
我frist in就入form 2 天便收電話約我in,而當時得我帶住囡囡in .  我有2nd in , 仲要早上11點幾打比我約我下午2點in, 好彩老公在香港可即時去咋。囡囡幼稚園同學仔就first in已經入了。 至於問的問題不是學術, 真是沒有準則, 2nd in 主要爸爸與校長對答, 問爸爸與孩子之間的問題多。

咁 first in 要唔要見家長? 唔該晒!

first in 都是見校長嗎?

引用:first+in+都是見校長嗎?

原帖由 h2o4466 於 12-06-16 發表
first in 都是見校長嗎?
去年我first in 是見哂2位副校長和校長的, 到second in 就只有校長。