用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 馬鞍山靈糧小學 馬鞍山靈糧小學
go

馬鞍山靈糧小學

有冇人有comment, 升中派位好嗎?
作天interveiw今天收了,也見不小人interview呢。
但本人沙田網,因派得唔好叩到入馬鞍山,對馬鞍山學校認識不多,有冇人可比意見?

msquare 的帖子

我冇電話,咁即係我衰了!好失望!

引用:有冇人有comment,+升中派位好嗎? 作天inte

原帖由 msquare 於 12-06-12 發表
有冇人有comment, 升中派位好嗎?
作天interveiw今天收了,也見不小人interview呢。
但本人沙田網,因派得 ...
我姪女讀緊小六,派位應該唔錯,有人考到協恩,但每日都有10樣8樣功課,又多默書、測驗,以我所知係有拔尖補底的,我曾經問過佢讀得開吾開心,老師有冇愛心,佢答我是肯定的,以及老師會教佢哋做portfolio, 會不停幫佢哋修改, 亦有模擬面試班,對升中派位真是一絲不久!但就真是要諗吓可吾可以咁樣去谷小朋友!

msquare 的帖子

我家姐個女讀緊三年級,佢話學校都幾谷,中文作文要作二百字,數學讀高一級,六年級轉英數,之前幾年升中派位一般

This is Blythe~~~~~ [img align=right]http://www.imagestation.com/picture/sraid106/peb3d24df3abafa538e08eaa01e1ab5cd/f96dbd55.jpg[/img]

引用:Quote:原帖由+msquare+於+12-06-12+發表有

原帖由 fatfatlam 於 12-06-12 發表
我姪女讀緊小六,派位應該唔錯,有人考到協恩,但每日都有10樣8樣功課,又多默書、測驗,以我所知係有拔尖 ...
我自己本身住錦龍苑,但自問沒法去跟足太多的功課、測驗、默書!

回覆:馬鞍山靈糧小學

是谷的學校嗎?我個女也算ok谷得(我估),但我一直以為靈糧是標磅開心,不太谷的小學呢!
我interview後對此校印象也良好,起碼他們跟每個家長也面見十多分鐘,如此費時,他們對學生也相當有誠意。
唯獨是我家跨區,學校又不近馬鐵,有點擔心番學比較辛苦。
但anyway, we are happy to receive the offer!just want to understand more about the school

引用:是谷的學校嗎?我個女也算ok谷得(我估),

原帖由 msquare 於 12-06-12 發表
是谷的學校嗎?我個女也算ok谷得(我估),但我一直以為靈糧是標磅開心,不太谷的小學呢!
我interview後對 ...
住邊,有校車的。

這是區內很好的學校, 我參觀過此校, 小班教學, 小朋友上堂很留心, 校風很好. 如叩門成功, 不要派浪費咁好的機會啊.

多謝大家的資料!

靈糧已知結果?

唉,樓主第日就有通知, 我都係星期一in完, 沒有電話, 我又衰了, 運都冇!

happykeikei 發表於 12-6-13 11:17
唉,樓主第日就有通知, 我都係星期一in完, 沒有電話, 我又衰了, 運都冇! ...

add oil!

Any other school you have knock?  wish you have good news finally!

Knock 馬循 this afternoon and now reviewing their web site.  Feeling nervous and don't have much expectation as I know there are a lot of ppl knock this school.

馬循 should be high grade then 靈糧! Anyway, add oil!