用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 有冇人將軍澳區已叩門成功??
樓主: linglnglau
go

有冇人將軍澳區已叩門成功??   [複製鏈接]

MK370 的帖子

你算邊間呀?

MK370 發表於 12-6-15 13:32
我個仔一間都冇, 今早收左個 call 唔收因為冇位, 收線後真係忍唔住哭了. 可能我仔表現唔好, .............. ...

唔好灰心, 首先check下仲有邊間收form, 繼續試.  
小朋友表現受好多因素影響, 唔好比太大壓力佢, 你試下用遊戲形式同佢練習interview.
Good luck!

回復 jackco-mami 的帖子

多謝你!聽完你講,心又定D,真係好好彩收左女女! 我地仲有細妹跟尾TIM,所以真係好希望入到有HEART既學校!

jackco-mami  我都係,仲有啊妹都可以入讀,唔使煩  發表於 12-6-16 01:27
jackco-mami  的確是令小朋友學習愉快的學校~  發表於 12-6-16 01:17

linglnglau 發表於 12-6-15 16:49
你算邊間呀?

已經 IN 左 5 間, 其他冇 call 見都冇得見

有信義, 聖安德肋 如果成功都收到 call 我仔 in 左好多日到今日都冇即係唔收喇. 今日再多一日打來話唔收.

回復 MK370 的帖子

同你同一命運,我諗我同一樣今日收到電話唔收丫仔,你in既我都in左都係–d消息都冇,都冇哂辦法,想請問你派左邊間呢?

簽名被屏蔽

MK370 的帖子

唔好灰心未到最後都可能會收你的小朋友,派左去邊呀?最辛苦係果度讀一年,再轉得唔得呀?

回覆:有冇人將軍澳區已叩門成功??

有人有將循消息嗎?

linglnglau  講得好唔肯定咁話機會好大,所以我決定唔會入讀  發表於 12-6-16 12:13
wing  我地今日下晝去in  發表於 12-6-16 09:38
8月12曰出世 2.705kg,9月12日 4.44kg,11月13月6.48kg,12月13日 7.05kg. 2月13日 8.0kg.我係全人奶BB  

回復 jackco-mami 的帖子

你女女係咪都係今年小一呀?如果係咪可以有機會在信義會做同學仔

回復 linglnglau 的帖子

he~未呀佢出年至讀k1啊哥升中一時佢就小一了

jackco-mami 的帖子

有D人叩門後,而家一次hold住好多個位,佢地今個月尾未註冊後,就有位再放出來。

魅力公主 醒目開學勳章

今日去完將循interview 亞女話考d野好易
http://www.baby-kingdom.com/?18

有空請去看看 ~

回復 ChloeMon 的帖子

是不是真的?

簽名被屏蔽

回復 elainening 的帖子

我說電話打來不收既都唔係信義會同宣基而令一間............

回覆:有冇人將軍澳區已叩門成功??

點解無人叩梁潔華呢?係咪呢間唔好?我囡第二志願入左喎?似乎大家主力叩將天、宣基、信義會及將循

8月12曰出世 2.705kg,9月12日 4.44kg,11月13月6.48kg,12月13日 7.05kg. 2月13日 8.0kg.我係全人奶BB  

引用:回復+elainening+的帖子 我說電話打來不收

原帖由 kikicandy 於 12-06-17 發表

我說電話打來不收既都唔係信義會同宣基而令一間............
可說那一間嗎?

引用:今日去完將循interview+亞女話考d野好易

原帖由 wing 於 12-06-16 發表
今日去完將循interview 亞女話考d野好易
聽呀囡講問題是比較容易,主力是傾下計,真係唔知用乜野作收生標準。你知唔知其實有幾多個叩門入?叩嘅人數似乎不少,呀囡好想入將循,希望天主會比一次機會她。

回復 skwawa 的帖子

就是梁潔華,我覺得這間好好,可惜他不收我的兒子,就算你叩門不成功,這間也是不錯的學校

kikicandy 發表於 12-6-17 23:32

打來,總好過無止境地等.不用再心掛掛,努力,加油
‹ 上一主題|下一主題