用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 .........VS............
樓主: bigboy129
go

.........VS............

曾繁光、陳仲謀、黃以謙同青山都收我,你會點揀?

有位網友既簽名檔甘寫
次次見到都大笑....wakaka

Brainstorming 啫。做總統咁叻都要同幕僚傾啦,更何况我哋啲非從事教育事業嘅家長?呢啲嘢又年年都變,問番兩三年前嘅家長已經唔同答案吶,唔係駛乜有BK?。傾下問下咪知多啲囉。唔駛太介懷人哋喺咪哂命嘅,自己冇咁嘅用意就算人哋真係哂命又如何?我都冇乜感覺啦,喺咪?

未必係哂命,不過有時見2間學校係南轅北轍都拎黎比較就有點奇怪

marcuscyrus 發表於 12-6-7 11:44
未必係哂命,不過有時見2間學校係南轅北轍都拎黎比較就有點奇怪
係, 唔知點解今年特別多

有D是派得好好,出DPOST的確有奇.

不過關係到子女的12年的學習生涯,更可能是影響一生的決定,係人都會想多D,而且相信不是個個家長都了解晒D學校才去報...

不瞞各位,我幫個女報私時也不是間間都了解.只係知道報了考了還有機會.不報就肯定沒有機會.

回復 lestat 的帖子

yes agreed.  雖然私小/直資是其中一個選擇, 但一比就係6年費用, 其實都有壓力; 如果有心儀津校位, 當然會以這個為首選...