用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 greenfield浪澄灣
樓主: tam_bb
go

greenfield浪澄灣

me too, my son is Sept 2010 BB

I think we must attend at 11am -12nn for the briefing.  9-11am is only for taking photo.

BTW, where & when will you do the medical check?  I want to do it on 7 July at 9:30am.  at Dr. WONG.

引用:I+think+we+must+attend+at+11am+-12nn+for

原帖由 applevonchu 於 12-06-28 發表
I think we must attend at 11am -12nn for the briefing.  9-11am is only for taking photo.

BTW, where ...
我囡囡已在睇開嘅家庭醫生做medical check了

引用:I+think+we+must+attend+at+11am+-12nn+for

原帖由 applevonchu 於 12-06-28 發表

BTW, where ...
咦~ 睇嚟我可以同囡囡上咗playgroup先,10點鬆D先至一齊去greenfield 喎~ 咁就唔駛miss咗一堂playgroup了!哈哈!

yes!  Just called GF, they said if we provide our own photos, we only need to attend the parent's talk at 11am.

回覆:applevonchu 的帖子

Thx so much

tam_bb 發表於 12-6-28 12:14
我BB是10月B。
So, 有希望.
是不是要遲些才可交 form 和遲些才有得 Interview.  When your BB interview? PN 是不是直升K1 的?
Many thanks.

引用:Quote:tam_bb+發表於+12-6-28+12:14+我BB是

原帖由 哈呣 於 12-06-28 發表
So, 有希望.
是不是要遲些才可交 form 和遲些才有得 Interview.  When your BB interview? PN 是 ...
我BB是2010年10月B。今年3月頭寄application form,3月尾interview。你BB也是2010年出世?

回覆:tam_bb 的帖子

我阿b係12月b,收左喇,我今日先去落1K deposit

tam_bb 發表於 12-6-28 18:16
我BB是2010年10月B。今年3月頭寄application form,3月尾interview。你BB也是2010年出世?

...
我bb是2011年9月bb. 因是第二個都知細b有難度,所以想早d準備. 大仔是7月bb都不易.

引用:我阿b係12月b,收左喇,我今日先去落1K+dep

原帖由 cyan_yan 於 12-06-28 發表
我阿b係12月b,收左喇,我今日先去落1K deposit
你BB上午/下午班?我BB下午班。希望轉到上午班啦。

引用:Quote:tam_bb+發表於+12-6-28+18:16+我BB是

原帖由 哈呣 於 12-06-29 發表
我bb是2011年9月bb. 因是第二個都知細b有難度,所以想早d準備. 大仔是7月bb都不易. ...
係呀,年尾細B真係難考D。我個女10月B,剛滿1歲時去in荃灣方方,因為那時仲未好識行,面試時又哭,所以reject了。到接近歲半時,in greenfield 和另外兩間,全部都收。BB差一、兩個月月齡,發展都相差好大,所以年尾出世細B,面試時真係差D⋯⋯

下午班吖,我都等今上午班。但有排成七十幾呢!

引用:下午班吖,我都等今上午班。但有排成七十幾

原帖由 cyan_yan 於 12-06-29 發表
下午班吖,我都等今上午班。但有排成七十幾呢!
咁犀利?唉⋯我上星期才寄信申請轉上午班咋。咁好可能讀完pn都未有位轉了

下?要寫信架咩?我打電話講個ref no乍!

引用:下?要寫信架咩?我打電話講個ref+no乍! +

下?要寫信架咩?我打電話講個ref no乍!
我一直以為要好formal咁寫信,所以打電話去問,封信可唔可以fax去。個staff仲話郵寄都得。我大約上星期寄去,但e+都冇收到電話/回信話處理中之類⋯

咁你打去問下排第幾喇。有個心理準備嘛

引用:咁你打去問下排第幾喇。有個心理準備嘛 +

咁你打去問下排第幾喇。有個心理準備嘛
當時唔醒起,冇問添咁你幾時打去轉am?你當時七十幾,咁我⋯

我好似上個禮拜打去架

引用:我好似上個禮拜打去架 +

我好似上個禮拜打去架
Ic. 希望大家都快D轉到am class啦~~

sumyin20100510  hi, 想問點解比小朋友讀上午班多呢?? 下午班是否唔好?? 我想要, 有否mama比d意見...thxs  發表於 12-7-31 17:09