用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 藍田循道衞理小學 2012~2013 小一,新生招手
樓主: 118dicky
go

2012~2013 小一,新生招手

回覆:bo_chi 的帖子

亞女派咗默書紙,有what's app 嗎? pm 我

jp123 發表於 12-10-15 22:48
亞女派咗默書紙,有what's app 嗎? pm 我

Already PM.  Thanks jp123 :)

我想問你地第二次英文默書派左未?  我地果班個英文老師都唔知搞乜, 到宜家都總未派, 下個禮拜三又默書啦...

回覆:rabbitann 的帖子

第二次默書,派咗好耐,corrections 都做完。

引用:第二次默書,派咗好耐,corrections+都做完

原帖由 jp123 於 12-10-16 發表
第二次默書,派咗好耐,corrections 都做完。
Yes, me too

Hi .大家好,我因工作忙,返工後又要陪仔温書,評估小測,所以兩星期冇上Bk-了,唔知阿仔評估成績如果呢? 大家知唔知評估佔幾多個%呢?
另外,你哋有冇參加星期五旅行呢?

回覆:2ma2 的帖子

評估未知結果,但只知下星期又默書。這次評估我都沒什麼準備,只想看看個女平時上堂吸收多少,再對症下藥。亞女話佢旅行自己可以,會跟住老師,叫我不用太擔心,所以我唔去了。

係啦, 我都唔知點解到宜家總未派第二次英文默書.  評估d試卷老師有派俾d小朋友睇, 但係就無俾佢地帶返屋企, 話下個星期先派, 我個仔不過不失啦, 始終第一次評估, 俾少少時間佢地習慣下先.   

jp 123, 仲諗住星期五可以見吓面添,不過吾緊要遲D定有機會見。話晒第一次旅行,阿仔又想我陪,請假去都要啦!:

回覆:2ma2 的帖子

2ma2,實有機會,下星期五不是開座談會嗎?

係呀!到時見啦!

求救各位媽咪,想問家課冊其他果欄寫:生p.20-21, 即係做咩?唔明邊樣係生?

我都未見過有'生'呢樣功課,係你啊女寫定係eClass都係咁show呀?

bo_chi, 多謝你O既答覆, 我已經知道係邊本功課, 係"我長大了".  MANY THKS!

Oic, 好在我啊女嗰班係寫'我',都約略估到

我岩岩發現呢個post

想同大家say hi! 但好似停咗甘嘅?

/

AlohaYY 發表於 12-12-13 17:14
想同大家say hi! 但好似停咗甘嘅?

Hi