用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 論盡溜冰 part 3
樓主: do-re-me
go

論盡溜冰 part 3   [複製鏈接]

引用:Quote:小豆媽+發表於+12-6-5+20:30+我大女

原帖由 choleliu 於 12-06-06 發表
Pairs玩咩?做咩動作?做一個program?fing來fiing去果d?
Pairs係一男一女,做同樣同方向或反方向動作,一齊跳,一齊轉。
動作係已經識,要夾,同排一條routine。

引用:回復+do-re-me+的帖子如果老公去到,我諗

原帖由 Smiile 於 12-06-07 發表
回復 do-re-me 的帖子

如果老公去到,我諗2拖3好d呀 ! bobo同lolo都好細個,其實wing wing都係小朋 ...

我都未諗惦。

唔學,又好似side 左。

學又唔知去邊好。O會去megaice。so F都好大機會去megaice。但我真係好遠。如果唔跟F,又唔知夾唔夾到其他coach時間.

北上時間上係短過出megaice, 太古, 我過我好怕上大6, 我驚我睇唔住2個女, 比人捉左個咁肥美的bobo呀 ! bobo係人都跟, 冇危機意識的.

Smiile 發表於 12-6-7 09:57
晴心考完試,天天在家 "做自己愛做的事" 喎 ! 佢話在返大學前,要做一個成功ge..........宅女呀 ! 大佬,我以為mug目標咁勁 ? 要成功 ? 原來要做成功宅女 !

我話佢好成功啦 ! 唔多出聲不過叫一定應、有反應,在家看書、練琴練笛畫下畫,"執埋"寫緊本書、寫書法 (有次倒寫墨水呀 !) 唔中意出街,淨係中意去會所游水或去馬會練日本劍道。我比左個目標佢今年年底考日文能力試,咁佢就多樣野做就係溫書 ! 好彩都中意同我地行下街睇下戲,否則呢個 "宅女"太成功啦  !
宅女.....宅得來咁多姿多采, 都好好丫.
我個大女, 只係會做"一個人"做的事, 都有potential 做宅女,.

醒目開學勳章 貢獻勳章

回復 小豆媽 的帖子

如果係咁,快快將晴心同穎穎makes friend,等佢地互相有照應。宅女就一定要有無限上網plan,佢地唔講野,whatsapps對方。例如 :

晴心 : wing wing,食飯啦 !
穎穎 : 啊 !
晴心 : 幾好味可 ?
穎穎 : d菜林左d !
哈...以上係假設2個宅女將來一齊住方便有照應,生活上用whatspps溝通寫照。
(純粹講笑 !)

晴心 "計劃"了,將來工作搵錢,買間屋住 (其實可以同我地住架bor),一至五返工,六和日在家做喜歡的事,佢中意做家務和cooking,看來晴心有機會成為 "盛女中的宅女"喎 !

呀 ... 其實晴心都係做 "一個人"做的事,例如溜冰佢可以當成個場無晒人自己一個人溜架 !
btw, 晴心幾中意wing wing架 !
以心開揚待人真  晴朗笑容樂在心

引用:+本帖最後由+小豆媽+於+12-6-7+11:56+編輯+

原帖由 小豆媽 於 12-06-07 發表
原來O真係會去megaice
雖然O真係好好,但megaice太遠la,真係要諗下轉教練,我首選係the rink,吾知有無jm知道the rink有咩好教練呢?

醒目開學勳章

小豆媽 發表於 12-6-7 11:22
Pairs係一男一女,做同樣同方向或反方向動作,一齊跳,一齊轉。
動作係已經識,要夾,同排一條routine。

哦...........即係雙人冰舞 .....................

醒目開學勳章

Smiile 發表於 12-6-7 09:58
回復 choleliu 的帖子

我個女 "拉"親條腰都醫左好多錢呀 !

細時腰骨真係唔好傷,長大後就好似我咁,就算醫好後,落雨天風濕發作,就要貼亞婆膠布,好慘﹗

醒目開學勳章 貢獻勳章

回復 choleliu 的帖子

佢之前要STOP晒D運動,無晒心機 ! (跟住後來差唔多好返,我都有係FB講過,比個死LAN仔持細行兇一拳中埋去 !)

醒目開學勳章 貢獻勳章

回復 小豆媽 的帖子

O真係會去megaice咁F都應該都一樣...都ARM GE,佢地兩個在RIC教得好有HEART,D場唔會唔知,一定要佢地。megaice有福啦只係慘係慘在RIC的學生,點算 ?

你個問題係 : 唔學好side ? 係架 ! 夾唔返咁好教練 ? 又係架 ! 我都係擔心呢樣。返大陸學我唔可以因為心心係加藉passport每次都要簽visa。。。而且最緊要係佢中意F教佢。

你個情況,如果係去megaice不如都係的士啦,又鞋又衫;自己開車的話就唔可以加lolo因為佢細在車要take care,megaice有車位泊。不過的士就方便d ge。

如果去大陸,就真係一定要同埋老公(否則我驚過你呀),我幫你諗埋lolo仔比爸爸 (因為細個又係男仔好 "受歡迎") 你拖實bobo,bobo拖住家姐,即bobo夾係中間大陸冰靚、標準而且多人極都唔會太迫,你住個區又真係返去大陸近過去東九龍那一邊。不過最緊要d小朋友鍾意至好呀 !

至於心心,我好希望F教返佢,真係megaice的話,就希望試下問問她有沒有平日晚刻時間比我地,咁我地放工接佢順便吃東西加爸爸開車返屋企。帶埋妹妹,咁樣好似去megaice抵d lor ! 星期六日我唔太想,因為驚多人。爸爸計過,其實由我家去megaice唔塞車自己開車去,20分鐘有找。同RIC差不多,不過RIC佢去到熟可以自己去。

醒目開學勳章 貢獻勳章

回復 小豆媽 的帖子

或者,如果megaice唔就腳,唔想北上,會唔會考慮埋elements THE RINK 呀 ? 有sugar喎而elements又新又乾淨,一家大細去STAY全日+濕平+食野都好okay,又有商場行,又多食肆。其實THE RINK 好多教練係由RIC過去的,不如你問下F佢理解你個情況,佢會真心介紹D好教練比你架 !

回覆:chingmandy0705 的帖子

我果個囉,我介紹左好幾個,我見佢而家直落冇停過,有野問佢要預早'sip'定位佢一出黎即刻擧手大叫"教練!教練!",真係難過見王帝!

回覆:chingmandy0705 的帖子

仲有一個B字頭教髙級嘅都好受家長歡迎

回覆:Smiile 的帖子

Megabox星期六日停車場好full,我試過有人來探班但停場等左半個鐘都冇位最後走左!星期六日撘的士都要排隊,如果落雨要排半個鐘

chingmandy0705 發表於 12-6-7 13:07
原來O真係會去megaice
雖然O真係好好,但megaice太遠la,真係要諗下轉教練,我首選係the rink,吾知有 ...

ELEMENTS, 我上年summer hoildays都有找過sugar的coach上堂. "執"過動作.
F都說, 她有相熟的coach可以介紹, 因為邊個同邊個以前都係RIC的coach,

不過.....elements好好貴呢 ! 我2個女, 真係double RIC的價錢, 我驚我兩個女未放棄, 我自己頂唔到好耐.

do-re-me 發表於 12-6-7 18:07
Megabox星期六日停車場好full,我試過有人來探班但停場等左半個鐘都冇位最後走左!星期六日撘的士 ...

哈哈 ! 我個"P"牌來呀, 仲係"綠的", 好少出城.
唔好話megaice咁Q腳丫, elements咁易去, 我都冇揸過出去.

如果我真係夠膽揸出megaice, 我都唔會泊上去, 要轉15層樓, 轉到上去都暈左.
我寧願泊對而爛地.

回覆:小豆媽 的帖子

嘩,原來RIC私人咁平?

do-re-me 發表於 12-6-7 23:30
嘩,原來RIC私人咁平?

平日私人一對一 $795

醒目開學勳章 貢獻勳章

回復 小豆媽 的帖子

咦 ? 唔係喎...mug唔係 $750.00 ?
因為心心係學假日 $775.00 ?

醒目開學勳章 貢獻勳章

星期六、日megabox多人,megaice都一樣多人...如果去到megaice我都唔會選sat and sun.  搏平日黃昏或6、7點有位啦 !

醒目開學勳章 貢獻勳章

回復 小豆媽 的帖子

我有時都諗,如果F過左去elements,雖然 "就"腳好多方便好多 (主要係我地星期日我們會去99家再去飲茶,佢住青衣城,RIC一部小巴5分鐘即到或我們載佢都容易;如果在elements學平日,咁晚上我們多數去99家飲湯ga ma,咁機鐵沿線唔洗經過街,方便好多) 但 "學費"真係好貴,double RIC

不過又諗一諗都要比。我其實prefer elements rather than megaice, 因為其實而家megaice都開始少少什,而且elements個mall又感覺乾淨d (雖然megabox係新但好多b6同你搶位食野行街),搭個taxi又要等...elements好多人去練多過dry去玩,去玩個d多數去晒西九(平d)或megaice(溜完個商場大還有大把節目)

總之睇F啦 !

‹ 上一主題|下一主題