用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 迦南學前適應班
go

迦南學前適應班

剛收到迦南學前適應班的信,請問各位有沒有用呢?因為整個八月都要家長㩗同子女出席,因要返工,所以考慮緊...

is there school bus available?

引用:剛收到迦南學前適應班的信,請問各位有沒有

原帖由 kvc711 於 12-06-02 發表
剛收到迦南學前適應班的信,請問各位有沒有用呢?因為整個八月都要家長㩗同子女出席,因要返工,所以考慮緊 ...
成個八月要家長陪?你是哪分校?我們的只能陪頭三日

回覆:chan328 的帖子

先生話八月二十至三十才可安排校車,但BB太細,話唔建議,九月才坐校車較好。

回覆:sarubuta 的帖子

九龍塘校,係,陪上堂是三日,但因要帶BB坐其他交通工具去上堂,所以等同整個月都要攞。

應該頭三日先要大人陪架咋喎, 校車就要上兩小時的日子才有, 但會收半月價錢. 我就覺得可以的話就最好上喇, 小朋友可以習慣一下返學, 大部份小朋友都可以在適應班時喊夠了, 到九月真正開學時就冇咁大影響了.

只是頭三日需要家長陪,自己搭車。接下來都是小朋友坐校車的,我覺得挺好的。去年我的孩子就是上的暑期班,他很開心的,而且對學校的適應很快。

回覆:迦南學前適應班

It's really useful

我囡囡上年都有上適應班, 好有用架, 小朋友可以早d適應.  
另外有三日家長可以陪上課, 順便認識下班主任同其他同學仔及家長,了解下小朋友上課的情況.