用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 我囡囡下年要返全日,想問你地小朋友午飯用保溫壺嗎? ...
go

我囡囡下年要返全日,想問你地小朋友午飯用保溫壺嗎? [複製鏈接]

見市面上d保溫壺好似好大個,驚佢攞番學校會重,有d個cover仲好實...
有冇人用有保溫袋架? 飯盒放入去可以keep幾耐暖?
邊隻好用d呢
   0    0    0    0

是姐姐帶去,日本牌子,看大減價才買,但最後選學校反盒,怕佢偏食,另如自來反/湯漏或倒.學工嬸嬸比面色你看,最後要每日一早起牀做反很疲倦的

訂飯都幾5錯, 包埋生果tim.

回覆:monchuBB 的帖子

我仔year two開始食住家飯,教協有個象印牌飯壷保溫程度幾好,連埋個袋。有大細size揀,我選了細size, 啱啱好。最難係菲傭姐姐每朝早起身煮,辛苦晒。

回復 Radiomama 的帖子

我是WORKING MUM自己都PREPARE左4年了、習慣了一点也不辛苦、這個、、、姐姐応該応付到的。 TIGER的也可以。 我覚得一定要有保温袋才行。 我用的TIGER的保温袋就一般、SIZE不合、所以就叫朋友特別用厚棉布造了個袋、一用就4年、自己造的袋還可以洗TIM.
Mighty
love you for you
自分に負けるな!!

回覆:Mighty 的帖子

象印都唔錯

‹ 上一主題|下一主題