用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 請問今年樂基(駿景)升小一情況如何,好想有家長分享一 ...
go

請問今年樂基(駿景)升小一情況如何,好想有家長分享一下! [複製鏈接]

如題,以樂基的intensive training 及家長的取向,有多少人考到好學校?有多少人考唔到呢?謝謝分享,小女在此就讀!

1    0    0    0

知道3個考到女拔....

好似係total 4個考到女拔...  好多小朋友都有幾個offer...

job well done.  Thank you for the hard work from the kids, parents and the school.

仲有5個入英華,亦有蔡繼有,培正,男拔,音小,黃錦輝•••••••••••

回覆:請問今年樂基(駿景)升小一情況如何,好想有家長分享一下!

Thanks,那成績是否比去年好?我見壁報升小成績上,好多都是去了沙呂即係大抽獎?現在有多了DSS的小學,是否競爭力大了?想比較一下應否轉去st.cat.

醒目開學勳章

回復 ScarlettShannon 的帖子

如只比夠dss 的offer, 今年的成績應比去年好.  

大抽獎唔關學校事, 是睇小朋友的運氣... 不過要叩門的話, 樂基小朋友好有優勢.  大部份都會叩門成功!

回覆:applelove 的帖子

Thanks thanks! 又過了一個月,見小一選校版家長戰況好激烈,自己擔心三年後讀HKPS考學校的競爭力如何,今年考到好學校和沒有offer的比例怎樣?學校何時公佈?需要外出補習嗎?

‹ 上一主題|下一主題