用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際基督教優質音樂中學暨小學 音小一年學費加雜費大概幾錢?
go

音小一年學費加雜費大概幾錢?

想知道預算!因為學費一年$49000! 咁雜費又幾錢呢?

不是$49000,只是每年$43000

簽名被屏蔽

我都好想知,因兩公婆都唔係公務員,無津貼,又有兩個小朋友,第時如果細佬都一齊讀呢間都真係幾襟計

簽名被屏蔽

想問問︰公務員會有咩津貼??

簽名被屏蔽

ming2 發表於 12-6-30 17:07
公務員係有local education allowance架..

如果每個月$4300學費,咁政府大約津貼多少呢??thx

簽名被屏蔽

學費7成津貼,例如每月學費$4500 X 70% =津貼有$3150。但現在政府多用合約請人,就無左子女教學津貼。

嘩,有二千都唔錯喇,可以減輕唔少負擔。

PS︰我同老公都想第時的小朋友入讀呢間學校。

引用:嘩,有二千都唔錯喇,可以減輕唔少負擔。PS

原帖由 eeyore_ada 於 12-07-02 發表
嘩,有二千都唔錯喇,可以減輕唔少負擔。

PS︰我同老公都想第時的小朋友入讀呢間學校。 ...
Should be 75% of the school fee but for new claimants joining the scheme starting from 2006-7 academic year, the ceiling for primary school is $29,925 per academic year. Thus, the LEA for eligible CS for ICQM is $29,925 per academic year.

引用:Quote:原帖由+eeyore_ada+於+12-07-02+發表

原帖由 bakusensei 於 12-07-02 發表
Should be 75% of the school fee but for new claimants joining the scheme starting from 2006-7 academ ...
Please kindly note CS entering the Gov't on or after 1 June 2000 are no longer eligible for LEA.

雜費等開支一年要多少? 強烈希望版主不要block, 因為咁樣先可以比大家參考及考慮是否有能力比小朋友在這間學校讀。唔明白點解咁都要block?!

想請問小學每級都是 $43000/年 ?
中學呢 ?

sthnothing 發表於 12-11-20 12:00
雜費等開支一年要多少? 強烈希望版主不要block, 因為咁樣先可以比大家參考及考慮是否有能力比小朋友在這間 ...
雜費今年上學期$1,200加上其他濕濕碎碎大約2千有找,個個唔同,因為有D野有人有訂,有人無訂,optional的。

另外,版主block唔係因為問價錢,而係有人喺其他版犯,所以block晒佢D留言。

回覆:音小一年學費加雜費大概幾錢?

牧師仔女有半費減免?