用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 啟基學校 Any boys or girls will be the P1 student in Sept 20 ...
go

Any boys or girls will be the P1 student in Sept 2012?

Any boys or girls will be the P1 student in this coming Sept ?

回復 sillyisaac 的帖子

Hi! I will be the P1 boy in this coming Sep.

Hi, my boy will be studying P1 in the coming Sept. Would you go for lunch tomorrow?
Ms. MOK

回復 翀翀媽咪 的帖子

Yes, I will go for lunch tomorrow!  

回覆:Any boys or girls will be the P1 student in Sept 2012?

Nice to meet you all
I will go to hv lunch also today~

回覆:Any boys or girls will be the P1 student in Sept 2012?

啱啱食完,棷子雞湯好好味我飲咗2碗添

報到! 我仔仔都係今年9月小一。我地尋日有去試食。阿仔同我都覺得d野好食,佢好鍾意呢間學校同埋莫校長,仲話想快d開學添。

報到! 我囡囡都係今年9月小一。

D嘢食好味到唔停得口,呀仔食完成碟茄汁蝴蝶粉後,竟然再食紅米飯,平時係屋企都無食咁多!

回覆:lilaishan 的帖子

係呀,樣樣都好好味,因為我全部都試哂
我見個椰子鳮湯好足料,d粥好綿同好香瑤柱味,d雞絲係逐碗加上去,紅米飯都好好味,腰果好多,西芹粒肉粒也夠味,仲要全部都無落味精,好健康仲要有木瓜食!好甜好味!(好似去咗餐廳試食咁

去到小一生參觀佢地食lunch, 聽到小朋友有好多唔同種類嘅生果食,有香蕉,西瓜,芒果,蘋果,橙,火龍果,恐龍旦等等,真係好精彩!d生果仲要唔係一早切定,係有姐姐喺班房內現場即切!所以都會好新鮮!即切即食,咁d生果唔會變壞啦!呢樣嘢真係好好!

我個仔都好開胃,飲左一碗中湯一碗西湯,又食埋生果。佢話好味過幼稚園既茶點。第日佢番學,我就唔需要擔心佢午餐夠唔夠營養,食得多唔多。學生又可以自由添食,如果係食飯盒既學校,大食既都冇得你添飯。

除左之前有得觀課,今次仲有得睇學生食飯,呢個安排真係好好。

想問下各位, 知唔知啟基既興趣班收費係點? 因為我都想仔仔下年入讀, 但係好想知有 D 咩費用, 想了解下興趣班收費貴唔貴......THANKS A LOT!

報道。我阿女都會9月讀P1。大家一起多交流啊。

回復 Ahbee02 的帖子

我小朋友係讀啟思的,有幸能夠送佢入啟基,真係安心又放心。因為兩間學校理念相同,我唔需要擔心佢既適應問題(例如有些小學一開學便會催谷,太多功課測驗),同埋相信莫校長響德育方面會做得好好。

我期待着阿仔每天都懷著喜樂的心情上學。佢一方面雖然就快畢業有點不捨,但另一方面又好期待能夠快點升上小學,因為佢知道去啟基讀書會好好玩好開心。

過去近1年尋找適合阿女個性同符合我們理念的小學之路實在不易走來。能有幸入到啟基真系好開心。希望大家多多交流。

絕對認同,能夠有幸入讀全賴恩典,考小學過程,去了無數直資,私校的簡介会曾,唯有看到這校上下一心地營做愉快的校園氣氛,所以我相信選得這校的家長都是有同一教育理念!祝福大家小朋友讀得開心,家長又放心。

大家好呀!希望大家喺呢度多多交流!等呢度多d生氣吖

Hi! 我囡囡今年9月讀小一, 大家做同學....多多交流!

Hi, welcome welcome!

Hello! Everyone