用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 學完四式游泳的小朋友何去何從
樓主: grace_xian
go

學完四式游泳的小朋友何去何從 [複製鏈接]

引用:Quote:VaVaBaby+發表於+12-5-19+23:35+小學

原帖由 ming2 於 12-05-19 發表
he..he..其實我都係八卦問下咋...因為我女學校係冇泳隊架...所以佢都冇可能有得玩學界賽..不過見你上面話學 ...
你咩區先?同埋學校無泳隊唔化表唔可以參加,你可以問下體育老師,佢地實知道的,無人重好,你鐘意游咩就游咩,係自己強項,反而如果學校有人快過你,你可能就要被逼游你無咁好既泳式

簽名被屏蔽

回覆:學完四式游泳的小朋友何去何從

係經學校報的,但你告訴老師叫佢幫你報也可以的。
最細個組係丙組,係10歲或以下

簽名被屏蔽

回復 VaVaBaby 的帖子

Tks先~~

阿仔係九龍塘, 咁係咪去九北?? 蛙要幾多先入頭8呢??

marcuscyrus  可以上學界聯會個page度睇到成績  發表於 12-5-20 09:57

引用:回復+VaVaBaby+的帖子 Tks先~~阿仔係九龍

原帖由 IRON 於 12-05-20 發表
回復 VaVaBaby 的帖子

Tks先~~
男乙咁岩上年俾人破左紀錄39'55
如果要入頭8既話,穩陣既話可能要44,45。上年第8係46'27,5,6,7名都係44 ,45。

嘩~~真係去hea下喳喎, 呵呵呵~~

不過年年唔同既, 希望在明天丫話~~

簽名被屏蔽

回復 ming2 的帖子

haha.......妳個女真係小飛魚呢, 前途無限!

簽名被屏蔽

ming2 發表於 12-5-20 11:06
0岩0岩睇完九龍北區0既成績...原來阿囡學校都有人參加,有排名...咁即係阿囡將來都可以玩啦...如果最細組別 ...

請問你在哪個網站睇到九龍北區的成績呢, 多謝你
[URL=http://www.upload-image.org][IMG]http://www.upload-image.org/img/b7b0b24b3c414187393fd33c9fbeab15/new33.gif[/IMG][/URL]

ming2 發表於 12-5-20 11:06
0岩0岩睇完九龍北區0既成績...原來阿囡學校都有人參加,有排名...咁即係阿囡將來都可以玩啦...如果最細組別 ...

已經搵到不用覆了, 睇咗啲成績, 要多多努力才是, 當係鍛鍊身體又好, 當係有張證書又好, 真心希望小朋友個個有毅力

[URL=http://www.upload-image.org][IMG]http://www.upload-image.org/img/b7b0b24b3c414187393fd33c9fbeab15/new33.gif[/IMG][/URL]

簽名被屏蔽

回復 ming2 的帖子

haha......講得好岩呢, 係要有團火~~不過呢個月我已經捺住阿仔團火, 下月要考呈分試哦. 我同佢講, 游水唔可以第時搵食架!

回覆:IRON 的帖子

如果為咗一紙證書考學校,試問一下每當人人手上都有相同嘅證書,而成績又唔係畀人特別優異,優勢何在呢?

回復 DIALO 的帖子

呢d就係香港讀書既悲哀, 明明愉快學習, 閒時運動強身, 咁咪好囉, 又要整咩呈分試分banding, 又要整份p去見學校, 由細要小朋友去考乜考物, 我真係無做到, 舊年樓上喇叭個家長問我阿仔有咩cert, 諗落真係c火.......

引用:回復+DIALO+的帖子 呢d就係香港讀書既悲哀

原帖由 IRON 於 12-05-21 發表
回復 DIALO 的帖子

呢d就係香港讀書既悲哀, 明明愉快學習, 閒時運動強身, 咁咪好囉, 又要整咩呈分試分band ...
我淨係想講,一開始就要認清邊樣係帶畀小朋友嘅興趣,邊樣係將來考學校嘅工具,千祈千祈唔好見有少少成績,就學人半途出家,將佢哋浄餘嘅興趣亦變成考學校嘅工具,咁樣做對佢哋嚟講其實好可悲。

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

回覆:ming2 的帖子

講得好!

‹ 上一主題|下一主題