用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 病到驚!
樓主: TSUNTINGMA
go

病到驚!

Re: 病到驚!

delislok,
Have you consider a flu shot for your son?
:-P Love is from God :-P

Elizabethsmom,

thx!!

Pulmma,
你囡囡飲人奶至幾時呀? 我囝囝都係人奶bb, 而家14.5月大, 但都唔止睇過5次醫生了, 但我都會繼續喂的, 想問下 "榨半個lemon + 橙汁給她飲" 不會酸嗎? 我囝囝連apple juice 不肯飲, 因為味道酸
"我做大人有時喉嚨一痛,我就榨一個lemon 不加水, may埋眼灌入口"  而家我個口都有d 酸啦
你都說得對, 食太多葯會令身體抵抗力越來越少

delislok,
唔該你呀, 積信街是否投注站o個條街?

Elizabethsmom,
if 咳, bb 可否食apple 呢?但if bb 已經在睇緊醫生是否都適合食生果呢?

我個囡飲人奶飲到8個月大(因為自己唔爭氣,滿足唔到個儍女)還有呀, 我餵奶其間, 自己都好注重飲食. 既然你仲餵緊人奶, 你飲再轉 d 功力比你個小寶貝o羅!

至於小朋友飲lemon汁之前要飽肚飲, 橙+lemon 會酸d, 所以飲青瓜汁, +青蘋果會甜d.  我個囡很鐘意飲的.

至於大人飲法, may埋眼灌入口, 得到的味道不是酸味而是咸味呀! 不難飲, 不過動作要快. 仲有要飽肚o羅!

pulmma

Pulmma,

Pls PM me the 營養片, Thanks so much!

winoma

Pls PM me the 營養片, Thanks so much!

dear delislok

你是否上年讀n1呢, 我都係讀樂民架, 我個囡的那一班又係有個小朋友讀讀下就走左, 會不會就是你呢, 你的小朋友是仔仔嗎? 讀林先生的那一班嗎?

Pulmma,

Pls PM me the 營養片, Thanks so much

TsunTingMa

Pulmma,

Please PM me the 營養片.
thank you.

曉晴,
Yes, coughing seems ok with apple, star fruit is also good.

你是否上年讀n1呢, 我都係讀樂民架, 我個囡的那一班又係有個小朋友讀讀下就走左, 會不會就是你呢, 你的小朋友是仔仔嗎? 讀林先生的那一班嗎?

Helen 媽,

係呀係呀!!!!就係我啦!!!你記唔記得我個嘜頭?????我個仔病到飛起, 所以先退學咋!!!你係邊個

我見你講到你個仔身體咁差,真係唔適合咁早讀N1全日,

Hello Wkt,

救世軍樂民係一間有愛心和有

Have you consider a flu shot for your son?

Hello Elizabethsmon,

i did it already but my son also infects very easily!!!  (i did it last yr as well) 人

delislok,
did the doctor say anything about the 抽根?

我睇過幾個醫生,做埋腦電圖,都說他不是慣性抽根,只是体溫突然升得太快,腦部協調唔好,所以抽根。最重要不要讓他發高燒就可以了。他一有燒,我就無得睡了。醫生話過了六歲就沒有此情況出現,叫我無需擔心。唔擔心就假。他一燒我就發瘋啦。

好翻,返學一星期.鼻涕又出來了.
真係人都顛     

[size=x-large]救命呀

Hello Tsuntingma,

好明白你個心情。做人媽媽甚艱難!!!!比心機,明天會更好的。

問題係在於我或是在我個仔定係間學校呢????

定係間間都係咁呢!!!

[size=medium]有心冇力,原來係人間一大苦事

Hello TSUNTINGMA,

Don't give too much pressure to yourself!!! (i try to do it too!!!)  

係咁架.
外界環境多菌.
小朋友d低抗力弱.
唔關學校事.
我個女家陣感冒菌入腸.
all足1星期呀! :cry: