用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 學之園 vs SC vs 啟小附幼 vs 激活幼稚園
go

學之園 vs SC vs 啟小附幼 vs 激活幼稚園

本人是主張活動教學, 小學打算考活動教學既小學, eg cky, 以下都是心儀幼稚園, 請問四間點比呢?

那一間課程最配合考直資呢? 謝謝大家意見!

進進豬, 06年1月6日,來到我們的懷抱 :-P

唔係住元朗唔會考慮Gigamind播

LL222 發表於 12-5-15 15:59
唔係住元朗唔會考慮Gigamind播

actually We live in YL, have an offer of N in gigamind, now thinking if move to "closer" to urban areas.

小妮師妹  我本身都有N既OFFER...但最後放棄左了~~~  發表於 12-5-15 22:45

元朗都有媬姆車到九龍塘, 不過好貴。

小妮師妹 發表於 12-5-15 22:44
我係從GIGAMIND & SC之間揀...我揀左SC
Hunghom嗰間SC? 咁你返學未?

小妮師妹  未...8月中先開學  發表於 12-5-16 14:03

小妮師妹 發表於 12-5-15 22:44
未...8月中先開學
咁你點返學?  搭西鐵?

小妮師妹  暫時係呀...但遲d會搬出去~~~  發表於 12-5-16 14:24

如果一心考直資, 我推介學之園.
學之園在考小一方面提供了強大支援.
學校課程每年都會因應小一面試問題同小一課程而微調.
K2-K3學校更提供免費小一面試班, 考小一講座, 仲會安排家長到各熱門直資私校參觀.
我女現在K2, 我剛跟學校安排下, 參觀了聖方濟各, 真道, 陳守仁, 培僑, 林文燦, 陸慶濤...... 不用在open day 同人逼, 也不需要一早上網同人爭報簡介會, 已能到各校聽簡介, 有些學校更安排學生表演或跟老師到學校逐層參觀.

學校更會發通告提醒家長何時有小學open day, 小學報名資料......

四隻貓 發表於 12-5-16 14:26
學校課程每年都會因應小一面試問題同小 ...

so good the school !

THanks!

LL222 發表於 12-5-15 17:35
元朗都有媬姆車到九龍塘, 不過好貴。

YES, 好貴好貴

引用:如果一心考直資,+我推介學之園.學之園在考

原帖由 四隻貓 於 12-05-16 發表
學校課程每年都會因應小一面試問題同小 ...
多謝報料,咁好。等我mark低,k1報埋先。謝謝。

四隻貓  係幾好0架, 唔駛客氣.  發表於 12-5-17 11:10