用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 中學交流 聖道迦南交流區
樓主: tungwai
go

聖道迦南交流區   [複製鏈接]

在「商務」訂了書的家長請留意,我想補充一句。不要等他們通知你才去取書,據我昨天所見的情況,他們跟本沒有幫「訂了書的客人」做任何預留書本的準備,可說是誰來買就給誰。還有,我若不強調我已付了全費,他們會以為我只是walk-in來買書,自己公司發出的欠書單據也不清楚。

回覆:聖道迦南交流區

買書當天他們說有書便會致電通知家長到德福商務取書。攪錯!

tungwai 的帖子

我今日都有送個仔返學同放學,都見到李校長在門口撑住把遮,同學生講Morning 同Goodbye ,阿仔話校長日日都會咁,真係幾窩心

買書當天他們說有書便會致電通知家長到德福

原帖由 Siumingmama 於 12-07-27 發表
買書當天他們說有書便會致電通知家長到德福商務取書。攪錯!
等我明天試試打去德福商務問一問

打去問過,原來D書未到齊,所以未通知,我以為商務咁冇撘圾添。

不過我對「商務」的服務真的沒有信心,等齊書才通知實在有點遲,八月底也未必齊書。再者,我真係唔覺得佢地有為訂戶扣起D書。我一天前已通知他們明晚去取書,他們還記錄了我的單號並問我是否兩一定會來,當我拿張單去取書,那位職員仍是走來走去執書,我足足等佢執了十數分鐘。我以前在「天利行」訂書,就算書本未齊,他們早以將我訂的書袋好,取書時非常快捷方面。

真係離譜

我星期六巳去德福商務取書, 現還欠一本書, 他們說可能9月才有。

回復 leewk888 的帖子

多謝報料,早點攞齊免頭痕。

回復 leewk888 的帖子

OH...我係喺沙田商務訂書嘅,之前仲有1x 本未齊(連BIBLE都冇囉!!),睇完你哋啲post噚晩走去問吓,依然大部分都未有,只得SCIENCE有貨,其他未有嘅依然要等通知。職員話,佢哋有入電脳幫訂咗書嘅客返貨時留起,留到大約齊一半先会通知攞書喎...

我是在學挍訂的,由九龍灣德福處理。我之前是欠12本(連字典),上次去取了7本,現在還欠5本(連字典),明晚會再去看看。不過,「商務」從來沒有通知我去取書。

hellocatmak  我都諗住毎星期走去問一轉...咁多人訂咗書,等佢哋通知唔知要等幾耐...  發表於 12-8-1 09:47

今天再去了九龍灣「商務」,現在只欠2本
- Developing Skills:Active Listening
- Mathematics in Action 1A (textbook)

ki_ken 的帖子

聽完你地咁講,今日襯老公放假既刻去取,現在重欠一本 英文科workbook,但書局職員話其實會13/8之後才通知 取書

BTW,金龍已通知有校服攞啦!你哋攞咗未呀?!

hellocatmak  我哋会星期六去攞校服:loveliness:  發表於 12-8-2 11:11
hellocatmak  oh....點解九龍灣嗰間快過沙田咁多架...  發表於 12-8-2 11:10

剛收到商務的SMS,可以於星期一或之後去取書了,应該齊哂啦呱

回復 Keithmama 的帖子

你好,請問你是否去九龍灣嗰間,如果方便的話,可不可以幫忙問問這兩本書有貨未呢?謝謝!

- Developing Skills:Active Listening
- Mathematics in Action 1A (textbook)

引用:回復+Keithmama+的帖子 你好,請問你是否

原帖由 ki_ken 於 12-08-05 發表

你好,請問你是否去九龍灣嗰間,如果方便的話,可不可以幫忙問問這兩本書有貨未呢 ...
ok, will ask for u next week if i go to Telford Ctr

ki_ken 發表於 12-8-5 22:11

你好,請問你是否去九龍灣嗰間,如果方便的話,可不可以幫忙問問這兩本書有貨未呢 ...
We went to buy books from Telford on 4/8 Saturday. All books available EXCEPT:

7) Developing Skills: Active Listening for Junior Secondary Learners
10) Longman Dictionary
19) Mini School Atlas

我上星期日都已去取書, 現只欠 7) Developing Skills: Active Listening for Junior Secondary Learners

引用:回復+Keithmama+的帖子 你好,請問你是否

原帖由 ki_ken 於 12-08-05 發表

問咗德福商務,除咗本Active Learning 未有,其他嘅都返齊,本Active Learning 應該八月中有貨

回覆:Keithmama 的帖子

Active Listening 至真

‹ 上一主題|下一主題