用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 優才
樓主: cowkingb
go

優才 [複製鏈接]

回覆:優才

亞囝今年畢業,作為5年多的用家,優才確實係唔錯選擇,每年兩測兩考,隔星期的默書,壓力不大,好多家長想多些小測,當然小朋友絶對唔想啦。
交通係好多家長的問題,又旺角又調景嶺。如果你個小朋友比較叻,一星期可能有兩日課後資優班,一至兩日校隊,再加其他"節目"都幾係。

王國長老

rogerlam123 發表於 12-5-20 20:58
亞囝今年畢業,作為5年多的用家,優才確實係唔錯選擇,每年兩測兩考,隔星期的默書,壓力不大,好多家長想 ...
雖然交通上家長可能要頭痛, 但可以參加課後資優班的小朋友都很快樂. 但當晚就要趕功課啦.

回復 edea 的帖子

好彩住喺附近, 所以亞囝可以參加, 盡量全部參加.

回覆:edea 的帖子

請問有冇人專登搬去tko就仔女返學? 小一至三在mk也ok, 但到tko真係要唸下,我住荃灣!對GT極interest ar!!

我識就好少為左佢搬, 多數準備會入的已在TKO 區住, 出去旺角返3年反而是我們最不想又無奈的.   

但如果你真係好喜歡, 到P4時搬都好似值D, 因仲有中學.. 都好久..

muichujamie  雖然遠,但我鐘意MK校舍多D架,入到去好開心架! 可能有個大草地同埋D decoration吸引D!  發表於 12-5-21 12:44

王國長老

引用:請問有冇人專登搬去tko就仔女返學?+小一至

原帖由 BBCoffee 於 12-05-21 發表
請問有冇人專登搬去tko就仔女返學? 小一至三在mk也ok, 但到tko真係要唸下,我住荃灣!對GT極interest ar!!

...
我見到有實例,真係搬入將軍澳。

回覆:edea 的帖子

Oh tko!! This is my major concern as it will be for nine years!!!

回覆:優才

將軍澳都幾好住吖!到時才考慮啦!

YY Mom :-D

回覆:yy0601 的帖子

金又係!人地收我至算, :;pppp:

‹ 上一主題|下一主題