用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 平安福音堂幼稚園 沙田平安福音堂幼稚園
樓主: vincentchan96
go

沙田平安福音堂幼稚園

係啦!希望阿囡返得開開心心!

向邊度黎架.

janicew 的帖子

沙田平安福音堂幼係喺偉華中心平台

唔知沙田平安福音堂幼喜歡收什麼學生, 我好希望個仔入去讀K1, 個仔剛interview左, 性格好怕羞, 內向, 愛靠著我, 唔知會不會不夠活潑而令老師不收他...唉...

想問大家知唔知沙田平安福音堂以往既升小學派位資料?? 通常會派邊幾間呢? 因為我上網搵唔到呢D資料!

這間系一間非常有愛心的學校,我個仔返下午班,細B ,今年K1.到現時為止,他變化非常之大。。系屋企都會成日拿學校果套來做。例如他叫我幫他做野,他會講:媽咪,請你幫我。。。可唔可以啊?做完之后一定會講:thanks
學術上也還可以。而加學緊phonics.  問返他都識答。認簡單既字:人,眼,耳  。。。
每個月差不多有一次做小助手既機會。他非常 之enjoy 這個"小助手"。每天返學前就會問我:今日邊個做小助手。皆因可以帶東西返學校分享,同show off 比同學仔。

我覺得最緊要系老師同校長真系發自內心甘愛踢D小朋友。。。

Doraginger  愛錫哦~  發表於 12-11-30 00:50

回復 connie@lmh 的帖子

打錯字

想問下課程會唔會好淺? 知唔知沙田平安的畢業生多唔多考得到私校/ 直資呢?

我都好鍾意呢間學校, 但將來想小朋友考直資. (但我不是喜歡谷那類家長, 我想小朋友將來可以讀到既可開心學習又學到野的學校, 聽講傳統玩大抽獎的學校都係比較谷, 所以想考直資, 而考直資就要小朋友語文好等等...)

引用:想問下課程會唔會好淺?+知唔知沙田平安的畢

原帖由 BCoLick 於 13-01-24 發表
想問下課程會唔會好淺? 知唔知沙田平安的畢業生多唔多考得到私校/ 直資呢?

我都好鍾意呢間學校, 但將來想 ...
wanna know too