用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 嘉諾撒聖家學校(九龍塘) 請教各位現任聖家家長,過往..............
go

請教各位現任聖家家長,過往.............. [複製鏈接]

小女今年在填報大抽奬表格時,甲部及乙部第一選擇都是聖家,
請問過往這樣填寫,是不是100%能入聖家?
因為以往很多人在甲部及乙部把聖家填作第二選擇,都有幸抽到,
想知道過往有没有case跟我一樣填寫而抽唔到?
Thanks
   1    0    0    0

OB-father 發表於 12-5-8 10:13
小女今年在填報大抽奬表格時,甲部及乙部第一選擇都是聖家,
請問過往這樣填寫,是不是100%能入聖家?
因為以往 ...

年年出生率都唔同, 好難講甲及乙部填第一選擇都一定抽到, 但如果有人試過填第二都抽到, 咁你兩者都填第一, 機會實好大, 放心啦  

vvmakyy 發表於 12-5-8 22:53
年年出生率都唔同, 好難講甲及乙部填第一選擇都一定抽到, 但如果有人試過填第二都抽到, 咁你兩者都填第一, ...

Thanks, wmakyy
我都係 o係BK睇返前幾屆,大部份41網家長會把Maryknoll  作 1st choice, 而聖家作 2nd choice, 最後抽到聖家, 但想知道以前有沒有家長把聖家填作甲及乙部填第一選擇而最後抽不到? 因為如果有這個可能性,我現在作叩門準備

當年我囡只是甲部填第一選擇, 乙部唔係41網, 最後派唔到, 我地係叩門入的, 但以你所講有人填第二都派到, 咁冇理由填第一會抽唔到, 如果係咁, 你去教育局投訴都得了, 萬一太多人選聖家做第一選擇而抽唔到, 唯有做定叩門準備   
‹ 上一主題|下一主題