用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 黃埔迦南 PN
樓主: Doris_Ray
go

黃埔迦南 PN

原來而家都IN緊N班? 我2月定3月IN左了, waiting list。當日我小朋友差不多所有TASK都做到,但可能因為佢係12月B, 所以點都係得waiting.

上次briefing佢地講明收生睇出生日期,N班少過一半入返K班(280 個N班上110個K班位), 仲叫我地細B要諗清楚先好讀。 所以就算佢收我, 我都唔會要了,因為好大機會入唔番,怕自己到時好傍惶。 

回復 Doris_Ray 的帖子

我仔仔今早已INTERVIEW,即收呀!!! 好開心呀!!!

Doris_Ray  Good, 恭喜晒呀! 係咪都11月開學 ? 上午 / 下午班,會唔會做同學仔。  發表於 12-5-30 15:39

Hi... my son got am class in this Sept!

Doris_Ray  hi, my daughter will start am class on Nov  發表於 12-5-30 16:13

11月返,PM CLASS,AM冇晒LU!副校長話只收1半由PN上K既小朋友呀,今年9月都要報定K1呀!

回復 janis836 的帖子

我已經開始幫囡囡搵k1,另YORK 已收了明年K1 AM班

咁早已報定,YORK我都有打去問,不過我問今年PN,佢地都話FULL晒呀!我都問下K先,你幾時報GA?出年9月返唔係今年8﹣9月先開始報咩?

我2011年報,11年10月in PN,結果 係PN waiting + k1 am class offer
有後備,現在也開始搵其他,細B,無法,只可以辛苦少少

回覆:Doris_Ray 的帖子

咁我都要着手搵,心儀的都有好幾間,不過我心儀都係其他媽媽既心儀,細b係蝕底d,唯有報多幾間啦!
另外你知唔知校車會經邊區呀?你係唔係都係全職媽媽?

NO AR, 我要返工呀。
我住得好近學校,3分鐘路程,你呢 ?
我同老公SHORT LIST 緊會報邊間K1,以YORK 為BENCHMARK

我住馬鞍山呀!佢地話校車唔去!其實我想仔仔返九龍塘迦南,但兩間全部細b都冇得in,好彩你話我知黃埔有咁未去試下!又唔想仔仔遲一年返呀!
仔仔而家係九龍塘迦南返緊play group,佢地話讀滿4個月以上而黎緊又想報入學可以免interview! 希望咁都有幫助入學啦!

回覆:janis836 的帖子

咁好?PIaygroup好嗎?難唔難排呀?

唔難排呀,你直接打去金巴倫道迦南拎報名表,我交左form後跟住果個月就有得返啦!

回覆:janis836 的帖子

Good, 等我都去問下先,tks

引用:Good,+等我都去問下先,tks +

原帖由 Doris_Ray 於 12-05-30 發表
Good, 等我都去問下先,tks
今日已同仔仔註冊啦!

Doris_Ray  GOOD , 同學仔 !  發表於 12-6-8 16:11

引用:原來而家都IN緊N班?+我2月定3月IN左了,+wa

原帖由 阿早! 於 12-05-28 發表
原來而家都IN緊N班? 我2月定3月IN左了, waiting list。當日我小朋友差不多所有TASK都做到,但可能因為佢係 ...
我同妳小朋友一樣個時in,我b 10月,只係waiting list ,不過前個幾月學校打黎話有offer,不過我地都reject啦。始終對我地黎講唔方便無校車、又唔係肯定可以直升k1。
所以我相信好多家長最後都放棄呢間,而家仲有位。