用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 中學交流 聖士提反書院交流區
樓主: rinapang
go

聖士提反書院交流區  

我已經開始買書, 但好多書都未出!!!

希望有多 D 家長上來交流......
.........No worry.... Be Happy !!!  : )

回覆:maynjune 的帖子

請問午飯係點安排?第一曰有冇午飯訂?

回覆:聖士提反書院交流區 ...

請問點知邊班係精英班?

有無小朋友讀1L班呀?? 點解呢度無晒人既???

回復 B媽 的帖子

聽聞,聖小上嘅學生差不多全部去晒兩班精英班。中一外來生第一年是不被編入精英班。

如有錯漏,請諒。

另外,我都想問問,唔知學校有幾多輔導班()呢?又以甚麼準則編班呢?

我以為固定左邊兩班係精英班, 睇下阿仔個班係唔係!! 咁即係小學升上去既就同一班, 外來生另外一齊??我覺得唔係幾好!!

真係好耐無上嚟啦.
3/9第一日係返半日, 不用在校午膳
朋友亞女升中二, 話1C及1D係精英班, 不過朋友話精英班未必係好, 因為有些科目/TOPIC, 老師期望同學係叻D, 好多嘢叫他們自己睇, 唔使教, 反而其他班仲教得仔細D. 佢囡囡去年係精英班.

囝囝入1Y, 同佢好朋友一齊, 開心死佢.

依係亞囝參加緊QUANTUM LEARNING, 睇相佢都玩得開心, 希望佢有個好開始

回覆:聖士提反書院交流區 ...

原來係咁,我都得個知字,唔該晒!我終於問左學校,阿仔每日去訂午飯!

係呀!見佢地入camp好開心,希望打風無影響啦!

B 媽,

原來你囝囝都係BATCH 2?

回覆:rinapang 的帖子

係呀,佢尋晩call我話好開心!不過8號風球就超特別!

我個囝玩到忘形, 一個電話都沒有打過給我呀!

回覆:rinapang 的帖子

哈哈!d仔係咁,我個仔用老師手提打黎,應該係被逼call我!啱啱又call,佢地連8號風球都唔知,已經訓左覺!

ChrisWong 發表於 12-8-14 13:59
回復 B媽 的帖子

聽聞,聖小上嘅學生差不多全部去晒兩班精英班。中一外來生第一年是不被編入精英班。如有 ...

以我所知, 今年的安排應該不是這樣....

各位家長可放心.....
.........No worry.... Be Happy !!!  : )

回覆:聖士提反書院交流區

我想問學校裏多學生留宿嗎?是否一星期回家裏一次?晚餐如何呢?

回復 maynjune 的帖子

係???今年有唔同??

回復 kakajess 的帖子

kakajess,

我仔唔寄宿, 不過可以答你"係"WEEKEND返屋企, 晚飯係學校食!!

回覆:聖士提反書院交流區

多謝你回答我問題~我仲想知道多d資料,如有子女是寄宿的可以分享到在寄宿的生活就好了,因小兒升小六,不是這校的學生。本想希望在學校寄宿可以有好的學習環境讀書、培養責任感,但又擔心不知道寄宿會怎樣。

B媽 發表於 12-8-23 14:37
回復 kakajess 的帖子

kakajess,

唔係好明喔.... 點解既呢...?

How to use integrated platform?? where to find Login ID or password??