用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 中學交流 聖士提反書院交流區
樓主: rinapang
go

聖士提反書院交流區  

醒目開學勳章

kingsma 發表於 19-8-2 08:31
想問入camp時,小朋友可否晚上打電話回家?

冇打返嚟
第一個batch ,可能有8號風球,果日就有打電話
~ 神的恩典夠我用~

請問精英班是否也有淘汰制?功課會不會很多很難
謝謝

醒目開學勳章 王國長老

學校討論區禁止交易活動 ( 2017年7月3日生效 )

自2011年9月,可於學校討論區進行二手校服及專屬書包交易活動後,屢見有跨版式違規重複張貼,部份校區更充斥交易(徵/售/換/送)主題,影響家長交流討論,有見及此,由即時起,禁止校區任何交易活動,今後所有學校專屬用品之交易,必須按站規 ,發表於EK二手市場並選用合適分類

校區交易主題處理之安排 :
1. 校區內,現存的所有交易主題,會搬移到<回收文章>版區
2. 2017年7月3日至31日,為適應期,如有違規的交易主題,會搬移到<回收文章>版區
3. 2017年8月1日後,如有違規的交易主題,會搬移到<違規文章>版區

屢次違規者,可被警告或禁言,嚴重違規更可被永久禁止訪問
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

請問有冇用家可給點意見?如學術,入大學率如何?宿舍生活?師資?

想問APL(Alternative Language Programme) 是不是只是以英文為第一語言的學生讀??如果想讀英國文學就只可以選APL???
有幾多個同學是可以選APL的???

今年的IB成績點?