用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 九龍城網, 急問?
樓主: chung_ma
go

九龍城網, 急問? [複製鏈接]

回覆:Carmen2004121 的帖子

你講中了,希望真係可以一早收工去街街

ritacs 發表於 12-7-8 19:25
回復 ohnono 的帖子

ohnono,

我會集中係九龍城土瓜灣這邊先,先叩胡、五,再叩直資香島和勞工子弟,如唔介意要交學費的話。

有時間的話,再叩彭學高、九龍塘或賽馬會。

最後放棄蔡功x。
:verycold: :verycold: :verycold:

回覆:ohnono 的帖子

謝謝意見。
如果b2叩培道,真光同何官,機會是不是微些呢?

ritacs 發表於 12-7-9 00:08
謝謝意見。
如果b2叩培道,真光同何官,機會是不是微些呢?

如果你有興趣這幾間的話,咁更係叩左呢幾間先啦,冇人知機會有幾多!不過我細細聲講你知,我知道上年係ek呢度好多家長話可以成功叩何官。
我地又有幾個同學成功叩何官。不過唔知是否真係咁易叩?點都好值得一試。

這邊叩埋胡先過去叩培道和真光邊啦。
:verycold: :verycold: :verycold:

萬榮太太 發表於 12-7-9 00:23
Onnono,我女b2尾,你估中胡和五機會高麻?

最好就係冇錯band啦。如果band 2的同學,你已經叫緊糊喇!

真係枉khmama不停在ek講,最差的同學都係派到band 3頭的學校。所以你而家都算係坐五望胡。

都係句,叩門的功夫都要準備,雖然九龍城我可以話成功率唔低,但因為banding野,真係有難有準確的推測,特別是一些邊緣人。

就算要叩門,正如我頭先講,有兩三間準備,應該萬無一失。不如試埋何官呀如有興趣,好奇怪,真係我見好多人都得喎!唔通呢區大執位執得好勵害。

引用:Quote:ritacs+發表於+12-7-9+00:08+謝謝意

原帖由 ohnono 於 12-07-09 發表
如果你有興趣這幾間的話,咁更係叩左呢幾間先啦,冇人知機會有幾多!不過我細細聲講你知,我知道上年係ek ...
最斃胡同真光面試撞期,我怕真光比較難入,阿女是b2,但中文一向麻麻,又冇什麼特別獎項,你會選邊間面試,咁我就慳番時間叩少另一間。

ohnono  証明你有做功課,得閒有時間剩就兩間都報,到時睇邊間比機會你面試。胡係男女校,係驚有男仔競爭姐!  發表於 12-7-9 22:40

萬榮太太 發表於 12-7-9 21:55
胡都唔易叩架!唉成績表返左來,最後一次成績大插水呀,今次完蛋了! ...
提議你明天都準備叩一至兩間冇咁受歡迎的學校,試下五啦,或者多一間兩間,唔好集中係胡了。反正叩門姐,得左可以唔讀的,好過真係急起上來,全部唔得都唔知點算好!

回復 ohnono 的帖子

Ohnono:
Hi! 麻煩我選校時,你都俾多D意見,唔該晒~  ^^

回復 presents 的帖子

今年有難度,但不妨一試,想一想直資作後補

校風唔太差讀有介紹嗎

各位

可唔可以分享一下派位結果呀?? 比我地p.5 升p.6 既家長參考一下丫, 謝謝~
‹ 上一主題|下一主題