用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 想找人做portofolio,邊度好?
go

想找人做portofolio,邊度好? [複製鏈接]

想找人做portofolio,邊度好?
   4    0    0    0

簽名被屏蔽

回復 hiunam116 的帖子

我都想知道啊

回覆:想找人做portofolio,邊度好?

回復 hiunam116 的帖子

麻煩都pm給我,多謝

回覆:hiunam116 的帖子

I also want to know , pls pm me ! Thanks

I want know too,pls pm to me thx

最好最好自己做!

每間學校收既portofolio要求都唔同, 最好都係自己做.仲有係好多學校唔收果d成尺厚既portofolio, 多數只收幾張paper. 所以個人意見係搵人做係冇用的!

可以給我嗎?thank you!

自己做啦! 好多學校都唔收大大份嗰D(e.g.DBSPD只限五頁),有D直頭唔收(e.g.DGJS/培正), 間間要求唔同,你叫人做得幾多份?
俾幾千銀人地做,做得多頁d學校又唔收,(到時真係唔知點喺幾十頁紙中揀幾張俾學校...);做得幾頁又唔抵. 留番D錢買書俾小朋友仲好啦!!

MAYANGUSPO  幾千銀...唔係呀化 " - -  發表於 12-5-11 16:35

我都想自己做,邊度有資料參考?

開心家庭網 小一選校

歡迎到 開心家庭網 (6歲前的早教) 和 開心家庭日誌 (小學後的培育和升中選校) 也歡迎參觀日誌

agreed with many of the parents above, no need to waste money, you can prepare the portfolio yourself.

I want to know too

我上年係每間學校所交嘅portfolio都唔同架, 所以唔可能享出面整! 我認為應該因應每間學校嘅理念同著重嘅範疇仲有要求嘅頁數而編排portfolio, 小朋友嘅資料同履歷內容冇改變, 但可以視乎不同學校而將重點放唔同地方。
感謝天父所賜一切恩惠, 我們誠心感謝您, 因主耶穌基督之名, 亞孟。

麻煩都pm給我,多謝
[email protected]

自己做最好
1. 每間學校對頁數/所需資料的要求有所不同
2. 每間報名的時間也不同,最早的6月已報,有些去到10月底才報,幾個月間可能已經有些需要update的了
3. 委託公司做應該起碼要印一定數目吧?如果用不得其所,有點不環保哦

回覆:marcuscyrus 的帖子

Good analysis and advice.

God grant me the serenity
to accept the things I cannot change;
courage to change the things I can;
and wisdom to know the difference.
‹ 上一主題|下一主題